На Київщині служба порятунку провела позапланові заходи з евакуації при пожежі в навчальному закладі

13 жовтня 2017 року в ДПТНЗ “Переяслав-Хмельницький ЦПТО” було проведено позапланові заходи з евакуації при пожежі. Евакуація людей під час пожежі – це вимушений процес виведення людей із зони, де є можливість впливу на них небезпечних чинників пожежі.
Необхідними умовами, які забезпечують ефективну евакуацію, є: мінімальний час, за який можна залишити приміщення при пожежах, аваріях; найкоротша відстань від місця аварії до виходу назовні; безпечний шлях проходження людей до виходу.
Ні колектив, ні учні не були заздалегідь попереджені працівниками ДСНС про евакуацію. Тому чітке і організоване виведення учнів стало дещо несподіваним для інспекторів ДСНС. Час евакуації склав 2 хвилини 36 секунд. За сигналом (три довгі дзвінки) учні та працівники ЦПТО (близько 650 осіб) негайно покинули приміщення, в яких знаходились. Зібравшись на майданчику біля входу у корпус №3, майстри та викладачі провели перекличку учнів у своїх групах. Усі чітко виконали поставлену задачу, так як і 2 тижні тому, коли проводилися аналогічні заходи з евакуації, ініційовані начальником ЦЗ Лопатою М. П. та начальником штабу ЦЗ Назаровим Ю. М.
Перевіряли готовність навчального закладу до надзвичайних ситуацій провідний інспектор Переяслав-Хмельницького районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області, старший лейтенант служби ЦЗ Андрущенко А. О. та провідний інспектор Переяслав-Хмельницького районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області, лейтенант Порохня Д. А. Вони подякували начальнику ЦЗ, директору ЦПТО, Лопаті М. П. за проведену роботу і готовність колективу навчального закладу до надзвичайних ситуацій та побажали, щоб біда обходила усіх стороною.
Начальник штабу ЦЗ ЦПТО Назаров Ю. М.

Додати коментар