Обдаровану молодь Переяславської громади відзначали стипендіями (Фоторепортаж)

Стипендіями Переяславської міськради відзначили 119 представників обдарованої учнівської молоді за високі досягнення у навчанні, перемоги та призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах і змаганнях. Нагородження відбулося 7 жовтня. Як заохотили юних талантів, які прославляли місто своїми здобутками? – Переяслав.City

Першу частину урочистої церемонії, під час якої привітали переможців учнівських олімпіад, всеукраїнських кваліфікаційних змагань, гуманітарних, екологічних конкурсів, виставок, фоточеленджів та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН (Малої академії наук) – тобто за досягнення в галузі освіти, провели в актовій залі Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді.

 

Для заохочення 72 кращих учнів, які показали гідні результати на освітній ниві, з міського бюджету цього року виділили 149 500 гривень, розповів начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко. Він зауважив, що цього разу, на відміну від попередніх років, дітям видають стипендію одноразово, не розбиваючи суму на дев’ять місяців. Замість стипендіатів випускних класів, які вже розпочали навчання у вищих навчальних закладах в інших містах, нагороди отримали батьки.

Петро Миколайович привітав розумників громади та побажав нових перемог і досягнень. Подякував міській владі за фінансову підтримку та можливість у непростий час заохотити і мотивувати обдарованих дітей – провідників освіченої сучасної України. Інвестиції в талановиту молодь точно окупляться, впевнений Петро Миколайович.

Свято юного інтелекту, працьовитості й таланту розпочали з віншування п’ятьох випускників, які склали мультипредментний тест на 200 балів в основній сесії. Валерій Левчук отримав максимальну кількість балів у тестуванні відразу з двох предметів – історії та української мови, тож отримав премію у розмірі 6 тисяч гривень. Роман Никифоров, Анатолій Танащук, Владислав Чайка та Яна Ковальчук склали на 200 балів тестування з математики й отримали заслужену винагороду – по 3 тисячі гривень.

Премією у 3500 гривень відзначили випускницю Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи Аліну Думан за ІІ місце ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт МАН, 4 тисячі гривень отримав Максим Шеляга за диплом І ступеня фінального етапу Всеукраїнської інтернет – олімпіади з географії.

Переважна більшість серед одержувачів стипендії – лауреати учнівських олімпіад та обласного етапу Всеукраїнського конкурсу робіт МАН. Залежно від здобутого місця, кожен отримав заохочення від 1000 до 2500 гривень.

По дві тисячі гривень отримали вихованці Будинку художньої творчості, які посіли призові місця у Всеукраїнському конкурсі робіт юних фотоаматорів, конкурсі з новорічної флористики «Новорічна композиція», екологічному конкурсі «Мала річка моєї батьківщини», обласній виставці дитячого малюнка «Право очима дитини», фото-відео-челенджі «В об’єктиві натураліста» та інших.

 
У міському бюджеті передбачили 68 тисяч гривень на відзначення 27 дітей, які вибороли призові місця на обласних та всеукраїнських спортивних змаганнях, а також 49 тисяч гривень для 20 вихованців мистецьких шкіл, які стали кращими на обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях-конкурсах.

Нагороди юним спортсменам та митцям вручили під час другої частини урочистої церемонії, яку провели у Центрі культури та мистецтв. Цю приємну місію виконала заступниця міського голови Оксана Степаненко.

Оксана Серафимівна подякувала передусім батькам та педагогам, які мотивували своїх дітей на успіх, не шкодували ресурсів, часу й сил навіть у надскладний воєнний час, та сприяли їхній самореалізації.

Сертифікатами та преміями у 2500 гривень нагородили вихованців спортивних клубів «Акула» і «Тайфун», дитячо-юнацької спортивної школи й танцювального клубу «Денслайф» за призові місця у змаганнях із тхеквондо, легкої атлетики, спарингу та спортивного бального танцю.

Стипендії в розмірі від 1500 до 3000 гривень отримали вихованці Переяславської мистецької школи імені Павла Сениці та художньої школи за успіхи на музичних фестивалях та конкурсах живопису.

Поміж врученнями нагород творчими номерами присутніх на церемонії вітали вихованці хореографічних студій «Денс лайф» та «Перлина», вокальних студій «Унісон» і «Акорд», акробатично-хореографічної студії «Фантазія», співачки Анна Ляч та Анастасія Петрова.

????????????????????????????????????

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар