Кожній дитині – родину: з нагоди Дня усиновлення начальниця служби у справах дітей та сім’ї звернулася до переяславців

В останній день вересня Україна відзначає День усиновлення – день людей, котрі без сумнівів і вагань узяли дитину під своє крило, у своє серце, у свій дім. Це день тих, хто є справжнім втіленням сили духу, мужності й батьківської любові. Крім того, це ще й професійне свято фахівців, залучених до забезпечення права дітей на виховання в сім’ї. На щастя, у нашому місті система усиновлення, опіки та піклування є прикладом відродження справжніх родинних цінностей, якими завжди славилися українці.

Усиновлення дітей у Переяславі

У таке тепле, незважаючи на осінню погоду і події в країні, свято до переяславців звернулася начальниця служби у справах дітей та сім’ї Переяславської міської ради Людмила Борисюк.

Пані Людмила нагадала, що День усиновлення невипадково збігається з Днем сестер-мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, які уособлювали найвищі християнські чесноти, допомагали всім тим, хто мав відкрите серце і дарували добро іншим.

«Люди, які виявляють бажання прийняти в свою родину дитину, народжену іншими, – це люди з великим серцем, це люди, чуйні до чужого горя – душевно щедрі, готові на самопожертву», – висловлює свою повагу начальниця служби у справах дітей та сім’ї.

Також вона наголошує на тому, що держава, зі своєї сторони, надає підтримку сім’ям, які виявили бажання взяти дитину, як матеріально, так і соціально.

З її слів ми дізналися, що на обліку служби у справах дітей нині перебуває 60 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість з них – у сімейних формах виховання, 49 дітей перебувають під опікою або піклуванням, і 5 діток є вихованцями дитячих будинків сімейного типу.

«Нашим досягненням у 2022 році є створення прийомної сім’ї в нашій громаді, куди влаштовано двоє дітей, позбавлених батьківського піклування. Одна дитина цьогоріч усиновлена. Але є ще діти, які чекають родинного тепла, і працівники служби у справах дітей готові надати консультацію всім жителям громади, в яких є бажання, сумніви або роздуми стосовно прийняття дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, у свою родину», – резюмує пані Людмила.

Щиро сподіваємося, що серед переяславців є ще люди, які своєю любов’ю, милосердям й турботою відкриють серця і домівки для дітей, яким так не вистачає звичних для нас речей. Бажаємо усім родинам міцного здоров’я, мирного неба, взаємної любові та розуміння, а усім діткам, позбавленим батьківського тепла, обов’язково знайти свою сім’ю.

Додати коментар