З початку 2022 року більше 900 осіб, з числа зареєстрованих безробітних, скористалися послугами Київської обласної служби зайнятості з професійного навчання

Київська обласна служба зайнятості пропонує для зареєстрованих безробітних безкоштовні послуги з професійного навчання, згідно законодавства, усім, кому потрібно отримати гідну роботу, розвинути необхідні навички, підвищити рівень своєї кваліфікації, змінити професію або опанувати нову.

Служба зайнятості Київщини  організовує професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних громадян, за конкретним замовленням роботодавців.

Перелік закладів освіти для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних та (або) їх проживання у період навчання та Перелік роботодавців, які замовили та здійснюють професійне навчання зареєстрованих безробітних на робочому місці (на виробництві) за індивідуальною формою навчання або шляхом стажування з подальшим їх працевлаштування у 2022 році розміщені на  власному вебсайті Київського обласного центру зайнятості за посиланням https://kir.dcz.gov.ua/storinka/spivpracya-z-navchalnymy-zakladamy-ta-pou

Одним із різновидів підвищення кваліфікації, що пропонується службою зайнятості, є стажування. Стажування має на меті отримання практичних умінь і навичок щодо виконання обов’язків на посаді, на яку претендує безробітний, з подальшим його працевлаштуванням.

Якщо роботодавець не може підібрати персонал, який би відповідав його вимогам у якісно-професійному плані та був здатний виконувати роботи, що забезпечують конкурентоспроможність продукції, робіт чи послуг, Служба зайнятості Київщини допоможе підготувати необхідні кадри з числа безробітних громадян для роботодавців – замовників кадрів.

Якщо роботодавець має можливість організувати навчання на своєму підприємстві, державна служба зайнятості пропонує індивідуальне навчання на виробництві.(безпосередньо на робочому місці).

Професійне навчання зареєстрованих безробітних  організовується центрами зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального  страхування України на випадок безробіття у професійних (професійно-технічних) та вищих   закладах освіти, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності чи підпорядкування, а також безпосередньо у роботодавців замовників – кадрів.

Державний центр зайнятості у своєму підпорядкуванні має 11 центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. ЦПТО ДСЗ створені для ефективної підготовки висококваліфікованих робітників шляхом професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Для зареєстрованих безробітних професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Київський обласний центр зайнятості тісно співпрацює з ЦПТО ДСЗ  з професійного навчання зареєстрованих безробітних. Протягом 9 місяців поточного року в ЦПТО ДСЗ  більше 200 осіб, з числа зареєстрованих безробітних, проходили професійне навчання (підготовку та перепідготовку за робітничими професіями та підвищення кваліфікації за сучасними освітніми програмами для отримання  компетенцій в різних  галузях економіки). ЦПТО ДСЗ також  за кошти  роботодавців, фізичних осіб  надає особам послуги з професійного навчання.

З Зведеним переліком закладів професійної (професійно-технічної) освіти державної служби зайнятості для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних та (або) їх проживання у період навчання можна ознайомитися на сайті Державного центру зайнятості за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/navchannya-za-napravlennyam-dsz    

Якщо бажаєте долучитись до підготовки кваліфікованих спеціалістів для сфери послуг, а також підібрати професійні кадри для майбутнього їх працевлаштування на ваших підприємствах, пропонуємо звертатись у:

Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – https://cpto.dp.ua/

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – https://cpto.if.ua/

Львівський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – https://lcptodcz.lviv.ua/

Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості https://www.profcentre.odessa.ua/

Полтавський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – https://cpto.pl.ua/

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – https://www.cpto.rv.ua/

Ви можете ознайомитись з інформацією щодо стану ринку праці Київщини та актуальними подіями на наших:

 Фейсбук-сторінці:  https://www.facebook.com/kyivobl

Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/

на сайті Київського ОЦЗ  https://kir.dcz.gov.ua/

Отримайте онлайн консультацію за допомогою телеграм-каналу Київського обласного центру зайнятості: https://t.me/+fnLlSCkuIls1ZjVi

Чат-бот Київського обласного центру зайнятості: @test1874661bot

Додати коментар