Шановні співвласники багатоквартирного будинку за адресою вул. Миру, 4

КП «УК «ВУЖКГ» Переяславської міської ради» інформує, що в результаті планового обстеження будинку,  комісія прийшла до висновку про необхідність повної заміни електропроводки по всьому будинку, в зв’язку з тим, що споживання електроенергії на будинок не відповідає технічним можливостям наявної електромережі будинку.  Відповідно до р.2.15 п.2 Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд (наказ № 150 від 10.08.2004р) дані роботи відносяться до капітального ремонту.

 Оскільки, проведення капітального ремонту будинку та його фінансування є обов’язком співвласників багатоквартирного будинку (власників квартир та нежитлових приміщень у цьому будинку) з моменту набуття у власність квартир чи нежитлових приміщень шляхом приватизації, купівлі тощо, вам необхідно прийняти рішення, шляхом проведення загальних зборів, про проведення капітального ремонту та визначення підрядника для виконання робіт з заміни електромережі вашого будинку.

Звертаємо увагу, що співвласники зобов’язані забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку, кожен співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного й капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника (п. 5 ч. 2 ст. 10, ст. 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»).

Таким чином, в разі погіршення стану будинку внаслідок не проведення капітального ремонту його систем, відповідальність згідно із законом несуть саме співвласники багатоквартирного будинку, тому наголошуємо на необхідності термінового вирішення питання щодо заміни електромережі вашого будинку.

Витрати на проведення капітального ремонту до кошторису витрат на утримання будинку та прибудинкової території не входять та Вами не сплачуються.       

Адміністрація КП «УК «ВУЖКГ»

Додати коментар