Шаховий турнір у Переяславі: позмагалися і зібрали кошти на підтримку армії

Уже традиційно асоціація фермерів Переяславщини проводить щорічний шаховий турнір у пам’ять про земляка-правоборця, одного із засновників фермерського руху в нашому краї Віктора Сергійовича Авраменка (1938-2003). Минулої суботи змагання відбулися уже вчетверте, і як завжди викликали значний інтерес у переяславських прихильників давньої гри. Цього разу в приміщенні центру мистецтва та культури (колишній РБК) зібралося 18 місцевих шахістів – Переяслав.City

Віктор Сергійович АвраменкоВіктор Сергійович Авраменко

Зіграли 7 турів за швейцарською системою. Кожному шахісту надавалося на обдумування ходів у партії 10 хвилин, а також 5 секунд додатково на кожен хід. Переможцем, як і торік, став Олександр Гордієнко. Його здобуток – 6,5 очка (пів очка втратив лише у поєдинку зі Степаном Скориком, який, до слова, в результаті став бронзовим призером, здобувши 5 очок).

А друге місце – у Анни Матвійчук (Гордієнко), в якої 5,5 очка. Четверте-п’яте місця розділили Григорій Зайцев та Олександр Сулима – в обох по 4,5 очка.

Найстаршим учасником став Степан Скорик (у листопаді відзначить 80-річчя), а наймолодшим – чотирирічний Ілля Матвійчук, який зумів здобути першу свою перемогу на турнірах, і в графі «очки» у нього не нулик, а одиничка.

Наймолодшим чотирирічний Ілля Матвійчук

Наймолодшим чотирирічний Ілля Матвійчук

Та не лише спортивні результати цікавили учасників. Завдяки внескам фермерів Володимира Романенка, Віктора Шеремети, Петра Губаря, Василя Скидана було сформовано значний преміальний фонд. Завдяки ньому кожен шахіст отримав заохочувальні 100 гривень. А за кожну перемогу шахіст отримував ще й 60 преміальних гривень. Однак учасники турніру одностайно вирішили не витрачати отримане повністю на себе, а передати переважну частину коштів на підтримку героїчних Збройних Сил України.

Переможцем турніру став Олександр Гордієнко

Переможцем турніру став Олександр Гордієнко

Додати коментар