У Переяславі відбудеться благодійно-просвітницький захід «Селфі-марафон «Україна-1187» до 835-й річниці першої літописної згадки слова «Україна»

У неділю, 18 вересня 2022 року, в Переяславі відбудеться V благодійно-просвітницький селфі-авто та селфі-веломарафон «Україна-1187», приурочений 835-й річниці першої літописної згадки слова «Україна». Це не комерційний командний квест з елементами спортивного орієнтування, у спрощеному вигляді, який учасники проходять за допомогою велосипеду чи автомобілю. Усі охочуть зможуть допомогти плести сітку чи долучитися до збору коштів на потреби Збройних Сил України, а конкретно генератор. 

У Переяславі відбудеться благодійно-просвітницький захід «Селфі-марафон «Україна-1187» до 835-й річниці першої літописної згадки слова «Україна»

Старт, реєстрація, відкриття заходу, старт (о 9:20) і фініш відбудеться на території Просвітницького центру, за вул. Т. Шевченка, 3. (навпроти Музею Заповіту Т. Шевченка).  Організовують квест громадська ініціатива «Корінь нації», Переяславська міська рада, МГО «Нова Хвиля», ВОІСОІУ, Відділ культури і туризму, КЗ «Переяславський ЦКМ», Відділ молоді, спорту та охорони здоров’я, Просвітницький центр. Підтримують ТОВ «МИЗА», БУР, Переяслав City, ProSlav, Інформатор, Молодіжний простір «Зустріч». Участь в заході безкоштовна.

Повідомляється, що захід має спортивно-туристичний та інформаційно-просвітницький зміст і проводиться з метою привернення уваги громадськості до історичних подій та об’єктів, як інструмент збереження національної пам’яті; підкреслення значимості першої літописної згадки слова «Україна» та міста Переяслава в українській історії, підтримки Збройних Сил України, формування патріотичної та екологічної свідомості і т.д.

Що чекає на учасників квесту? У команді буде від двох до п’яти чоловік. Завданням буде віднайти задані цікаві об’єкти та сфотографуватися на фоні них. За кожне фото надаються бали. Команда, яка набере найбільше балів, отримає головний приз 2000 грн від співорганізатора заходу Олександра Онопрієнка. 

«Дистанція маршруту не стандартизується і може бути різною. Команда, на базі тих завдань які має, на свій розсуд може обрати той чи інший об’єкт та коригувати довжину траси  самостійно. Обов’язковими для маршруту є проходження лише 5-ти основних об’єктів. Для групи підтримки та глядачів заходу, які не потрапили до машин що змагаються в квесті, буде можливість подорожувати віртуально (ми підготували таку можливість), а також долучитися до доброї справи – сіткоплетіння для тих, хто сьогодні обороняє Україну від окупантів. І це ще не все» – додають організатори.  

Для проходження дистанції необхідне наступне спорядження: лист завдань та «папка підказок» (видається на старті), фотоапарат/телефон (з можливістю скачування фотографій на фініші, в разі вимоги судді), мобільний телефон для зв’язку, автомобіль (справний, обов’язково з аптечкою). Рекомендоване спорядження та речіпарасоля (в разі дощу) термомішок для фотоапарата/мобільного телефона, відповідний одяг (комфортне взуття, не маркий одяг), телефон голови оргкомітету й навігація

Залишається уточнити, що учасники перегонів селфі-марафону виступають в командному заліку. До участі допускаються особи від 7 до 129 років. Неповнолітні учасники допускаються за умови, якщо вони будуть в одній машині з батьками чи опікунами. На велосипедах можуть долучатися тільки повнолітні особи, що не мають фізичних протипоказань.

Попередня реєстрація та детальна інформація за телефоном:  093 744 12 93; 095 258 48 48.

Додати коментар