День міста у Переяславі. Які заходи заплановано в місті?

Попри війну у Переяславі все ж вирішили відзначити День міста та 1115-ту річницю від дати першої писемної згадки про нього. Знакова дата, яка, з року в рік, припадає на третю суботу вересня, у 2022 році супроводжуватиметься цікавими подіями протягом аж чотирьох днів – з четверга, 15 вересня, по неділю, 18 вересня. Художня виставка, літературний вечір, концерт в підтримку Збройних Сил України та багато інших атракцій – ProSlav вже знає повну програму заходів та готовий переповісти її вам.

День міста у Переяславі відзначатимуть чотири дні – які заходи заплановано в місті?

За повідомленням міської влади, більшість заходів розгортатиметься у парку імені Тараса Шевченка або корпусах КЗ «Переяславський ЦКМ». Приміром, 15 вересня з 14:00 у мистецькій галереї КЗ «Переяславський ЦКМ» корпус №1 розгорнеться робота художньої виставки «15…», а вже за годину о 15:00 там відбудеться літературний вечір-зустріч поетів і письменників.

у мистецькій галереї КЗ «Переяславський ЦКМ» корпус №1 розгорнеться робота художньої виставки «15…»

У п’ятницю, 16 вересня о 18:30 у КЗ «Переяславський ЦКМ» корпус №2 відбудеться виступ заслуженої артистки України Олени Білоконь. Благодійний концерт матиме назву «Молитва за Україну», вхід на нього буде вільний, а організатори обіцяють живий звук. За годину у парку імені Тараса Шевченка відбуватиметься демонстрація відеоматеріалів про Переяслав, тож ті кому не до концертів матимуть прекрасну альтернативу змістовного часопроведення.

виступ заслуженої артистки України Олени Білоконь

Безпосередні урочистості з нагоди Дня міста під назвою «Переяславу – 1115!» відбудуться у суботу, 17 вересня 2022 року об 11:00 у КЗ «Переяславський ЦКМ» корпус №2. По другій дня у парку імені Тараса Шевченка розгорнеться локація родинного дозвілля, а ще за годину тут відбудеться благодійний ярмарок та фестиваль вуличної їжі – зокрема матимете нагоду поласувати смачною кашею, чаєм та випічкою від польової кухні Поліції Київщини. Вечір у парку завершить караоке, де о 16:00 усі охочі матимуть нагоду поспівати «Пісні, обпалені війною».

поласувати смачною кашею, чаєм та випічкою від польової кухні Поліції Київщини

Зранку неділі, 18 вересня 2022 року, усіх хто не стомиться у попередні три дня відзначення інформаційно-просвітницький центр запросить у пізнавально-просвітницький квест «Селфі-марафон «Україна-1187». Старт о 9:30 ранку біля офісу центру.

Нагадаємо, що завтра гурт «Фіолет» зіграє безкоштовний піаноакустичний концерт у Переяславі в рамках БУР-табору. Хоч захід і не входить до офіційної програми відзначення Дня міста, але, гадаємо, виступ зіркової команди є чи не найкращим подарунком місцевим меломанам. Учора ми розповідали, як на нього потрапити.

Додати коментар