Від поранень помер захисник України, випускник Університету Григорія Сковороди в Переяславі Олександр Підборіжний

Пізно ввечері, 8 вересня 2022 року, від отриманих поранень у госпіталі міста Дніпра помер випускник Університету Григорія Сковороди в Переяславі Олександр Підборіжний. У липні йому виповнилося всього 27 років. Кілька останніх років уродженець Херсонщини жив у Переяславі.

Від отриманих на війні поранень помер захисник України, випускник Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Як повідомляє сайт університету, на початку цього тижня Олександр з побратимами вже вдруге потрапив під наліт дрону-камікадзе. І якщо першого разу вдалося обійтися майже безкровно, то другий приніс Олександру та його побратиму важкі поранення. За його життя кілька днів боролись у госпіталях Краматорська та Дніпра, але пізній вчорашній вечір назавжди забрав у нас вірного сина своєї країни, справжнього друга та сковородинівця, який вірив у щасливе майбутнє країни та з 2014 року ревно виборював її незалежність та сувереність, в тилу і на фронті боровся за правду і вірні українські цінності.

«З 2014-го Саша у Кульчицького чи в морській піхоті боровся з зовнішнім ворогом, боровся проти внутрішніх траблів системи. Його життя було сповнене сенсових пригод і вилазок, військова справа була філософією його життя. Він не хизувався, але знаю, що добряче всипав перцю московитам. Життя прожив не дарма. Але дуже рано, дуже боляче» – пише у своєму Facebook його друг, журналіст та волонтер Максим Левченко.

За словами побратимів, за життя Олександра вже відімщено у бою, але усі разом ми продовжимо досягати того, аби кожне життя військового та мирного жителя, за кожну сльозу українців росіяни неминуче отримали вирок.

Допомогти родині Олександра фінансово можна на карту волонтерки Інни Марченко: 5168 7427 2892 9724

Про дату і місце прощання з Олександром Підборіжним буде повідомлено найближчим часом. Планується, що місцем його останнього спочинку стане Переяслав.

Додати коментар