Президента Володимира Зеленського та український народ номінували на премію Сахарова за свободу думки

 Найбільша політична фракція в Європейському парламенті – від Європейської народної партії (ЄНП) – висунула народ України та Президента Володимира Зеленського на премію імені Сахарова цього року, йдеться у заяві політсили.

Цитата

“Фракція ЄНП номінує український народ та Президента України Володимира Зеленського на здобуття цьогорічної премії Сахарова за свободу думки”, – йдеться у повідомленні.

Деталі

Депутат Європарламенту, заступник голови фракції ЄНП із закордонних справ Раса Юкнявічене зауважила, що “ми не маємо сумніву, що мужній народ України на чолі з Президентом Володимиром Зеленським гідний того, щоб цього року отримати премію Сахарова”. “Вони продовжують щоденно захищати європейські цінності на полі битв. Я сподіваюся, що наше висування буде підтримане всіма політичними групами в Європейському парламенті”, – сказала вона.

Довідково

Премія Сахарова за свободу думки – заснована у 1988 році щорічна нагорода, названа на честь відомого радянського вченого та дисидента Андрія Сахарова.

Її вручають людям, які зробили винятковий внесок у боротьбу за права людини у всьому світі, привертаючи увагу до порушень прав людини.

Кандидатів на здобуття премії висувають 40 депутатів Європарламенту чи депутатська фракція.

Фракція ЄНП є найбільшою політичною групою в Європейському парламенті, до якої входять 176 членів із усіх країн-членів ЄС.

Джерело

Додати коментар