З 1 вересня у Переяславі діти підуть до школи, але не всі і не скрізь: роз’яснення відділу освіти

Новий навчальний рік у Переяславі розпочнеться 1 вересня. За парти повернуться учні перших та других класів. Вони навчатимуться у дві зміни. Про це Переяслав.City розповів начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко.

Першокласники та другокласники міста навчатимуться очно на базі гімназій №1 та №2 (колишні перша та друга школи). Для учасників освітнього процесу гімназії №1 укриття облаштували безпосередньо у підвальному приміщенні учбового закладу, гімназії №2 – у будівлі швейної фабрики “Гаян”.

– Гімназію №1 відвідуватимуть учні першого та другого класів гімназій №1, 3, 4, 5 та Переяславської початкової школи (раніше шоста школа – ред.). У гімназію №2 ходитимуть першокласники та другокласники гімназії №2 та ліцею імені Володимира Мономаха (колишня сьома школа – ред.). Діти навчатимуться у дві зміни: перша триватиме з 8:30 до 12:00, друга – з 12:30 до 16:00. В обох закладах навчатимуться по шість класів.

До очного навчання вирішили допустити школярів, які потребують його найбільше: для першокласників нереально якісно здобувати освіту дистанційно, а другий клас цьогоріч у нас практично прирівнюється до першого, бо пів року в них просто випало, – розповів Петро Миколайович.

Освітянин додав, що поки діти не харчуватимуться у школах, тому батькам потрібно буде класти школярикам з собою ланчбокси з перекусом.

Додати коментар