На Переяславщині професійні сапери провели для дітей екскурсію “замінованим” лісом: ФОТО/ВІДЕО

На Переяславщині відбувся інформаційно-просвітницький тренінг для дітей з мінної безпеки. У лісі професійні сапери провели незвичайну екскурсію “Мінна доріжка”, де не лише показали вибухонебезпечні предмети, а й надали інформацію щодо правил поведінки при можливому виявлені підозрілих боєприпасів – Переяслав.City

Захід відбувся вже вдруге за ініціативи молодіжного центру “Зустріч” і підтримки Центру зв’язку та управління ДСНС України. Зареєструватися на участь могли всі охочі. Професійні мінери з Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України показали наочно, як виглядає замінована місцевість, на що слід звертати увагу, які підступні “сюрпризи” може залишати по собі ворог і навіть продемонстрували імітацію вибуху міни.

– Міна – це жахлива річ, часто їх залишають відкритими. Ми ні в якому разі не біжимо до неї, не чіпаємо. Залишаємо на стежці пляшку або гілку, щоб помітити територію і кличемо дорослих. Якщо побачили ось таку нитку, це розтяжка, ми її не смикаємо. Ця міна вистрибує на два метри і вибухає в повітрі. Від неї ніяк не сховатися. Побачивши таку нитку, відходимо назад, – розповів дітям сапер.

З дітьми працювали сапери з міста Мерефа Харківської області, які щодня розміновують небезпечні території. Вони змогли зацікавити дітей процесом і у спрощеній ігровій формі донести важливу інформацію. Безкоштовний транспорт до місця проведення екскурсії надав депутат Переяславський міської ради Олександр Пасічник.

Екскурсію із “замінованого” лісу дивіться в нашому відеосюжеті.

Додати коментар