“Наші Люди»: у середмісті Переяслава можна подякувати за свободу і незалежність полеглим захисникам біля інсталяції у їх пам’ять

У зв’язку із загрозою ракетних ударів День Незалежності у Переяславі цьгоріч відбувається без масових заходів. Попри це міська влада знайшшла спосіб у безпечному форматі зініціювати низку знакових заходів, які нагадують нам про те, якою ціною 31 рік залишається незалежною.

Зокрема, у пам’ять про земляків які, починаючи з 2014 року, загинули за волю та незалежність у російсько-українській війні, на центральній площі міста створили інсталяцію зі 31 світлини загиблих жителів Переяславщини. Інсталяцію назвали «Наші люди»

«31 особа кращих синів Переяславщини віддала життя за нашу незалежність, за нашу свободу, за мир в Україні, в рідному краї. На жаль, і надалі йде війна і гинуть наші воїни. Поки тривають бойові дії, на жаль, можливо кількість цих світлин збільшуватиметься. Але ми маємо пам’ятати щодня, що вони віддали життя за те, щоб ми з вами могли розбудовувати Україну, Переяславщину та розбудовувати її щасливе майбутнє» – підкреслюють організатори (Молодіжний простір «Зустріч», Переяславська міська рада та відділ культури)

Закликаємо вас у цей день принести квіти до портретів загиблих, вшанувавши та подякувавши їм за боротьбу заради нашого спокою, волі й незалежності.

Додати коментар