Шановні споживачі КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа»

Опалювальний сезон 2022-2023 рр. в умовах повномасштабної військової агресії з боку росії не обіцяє бути легким. Для того, щоб гарантовано мати тепло узимку, потрібно вчасно розраховуватися за спожиту теплову енергію, яка вже використана для опалення житлових будинків в минулих опалювальних сезонах. Станом на 01.08.2022 року мешканці багатоквартирних будинків міста мають борг перед КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» у сумі 8 260 922, 94 гривень за вже отриманні послуги з теплопостачання. Просимо вас, шановні споживачі, по можливості розрахуватися зі своїми боргами до початку опалювального сезону.
Крім погашення заборгованості за послуги з теплопостачання споживачі повинні також провести підготовку своїх приміщень до раціонального та економного споживання теплової енергії в опалювальному сезоні 2022-2023 років. Тож, подбати про тепло в оселях варто й безпосередньо самим містянам. Мова йде про елементарні правила мінімізації тепловтрат у квартирах, аби з настанням холодів кожен житель у місті був в теплій оселі.
Пам’ятаймо, що сани готують влітку.
Подбайте, щоб вікна і підвіконня не пропускали тепло. Це, до речі, стосується не лише квартири, а й під’їзду.
Увагу варто також приділити вхідним дверям, адже їхнє ущільнення з часом зношується і відповідно в квартиру потрапляє холодне повітря.
Зверніть увагу на балкон та лоджію. Перевірте та закрийте щілини, аби зменшити можливі тепловтрати.
Дайте дорогу теплу! Різноманітні меблі, довгі цупкі штори чи жалюзі, розташовані перед радіаторами можуть поглинати близько 20 % тепла, тож краще звільніть місце перед батареями.
А от короткі жалюзі або штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло.
Також зауважте, що радіатори часто встановлюють під вікном, близько до зовнішньої стіни, через що та гріється. Запобігти таких нераціональних тепловтрат можна обклеївши стіну за батареєю тепловідбивним екраном/ фольгою тощо, тоді тепло йтиме в квартиру.
Обов’язково ретельно очищайте радіатори від пилу. До речі, багаторічні шари фарби на чавуні також зменшують тепловіддачу.
Поширюйте поради серед знайомих .
Сподіваємося, що зима в Україні буде мирною. Віримо в наші хоробрі ЗСУ, очікуємо якнайшвидшої Перемоги над ворогом та тримаємо свій комунальний фронт.

Додати коментар