Шановні співвласники багатоквартирних будинків!!!

Опалювальний сезон 2022-2023 рр. в умовах повномасштабної військової агресії з боку росії не обіцяє бути легким. Для того, щоб мати тепло узимку, потрібно провести підготовку своїх приміщень до раціонального та економного споживання теплової енергії в опалювальному сезоні 2022-2023 років. Тож, подбати про тепло в оселях варто й безпосередньо самим містянам. Мова йде про елементарні правила мінімізації тепловтрат у квартирах, аби з настанням холодів кожен житель у місті був в теплій оселі.

Пам’ятаймо, що сани готують влітку.

  • Подбайте, щоб вікна і підвіконня не пропускали тепло.
  • Увагу варто також приділити вхідним дверям, адже їхнє ущільнення з часом зношується і відповідно в квартиру потрапляє холодне повітря.

Зверніть увагу на балкон та лоджію. Перевірте та закрийте щілини, аби зменшити можливі тепловтрати.

Дайте дорогу теплу! Радіатори опалення повинні бути чистими як ззовні, так і зсередини. Вкривання радіаторів декоративними плитами, панелями, навіть шторами знижує тепловіддачу. Різноманітні меблі, довгі цупкі штори чи жалюзі, розташовані перед радіаторами можуть поглинати близько 20 % тепла, тож краще звільніть місце перед батареями.

А от короткі жалюзі або штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло.

  • Також зауважте, що радіатори часто встановлюють під вікном, близько до зовнішньої стіни, через що та гріється. Встановивши захисний екран між радіаторною батареєю і стіною ви можете розташувати своєрідний екран з алюмінієвої фольги або теплозахисний екран з алюмінієвим покриттям. Фольга віддзеркалює тепло, яке випромінює радіатор, і спрямовує його назад у кімнату. Це на 4% зменшить витрати на опалення приміщень. Можна зробити екран самостійно: Наклейте фольгу на обидві сторони ДСП та розмістить на стіні за батареєю. 
  • Тому закликаємо усіх співвласників вже сьогодні почати готуватися до нового і важкого опалювального сезону, адже температурний режим, швидше за все, буде на декілька градусів знижений.

Сподіваємося, що зима в Україні буде мирною. Віримо в наші хоробрі ЗСУ, очікуємо якнайшвидшої Перемоги над ворогом та тримаємо свій комунальний фронт.

 

З повагою адміністрація КП «УК «ВУЖКГ»

Додати коментар