В Переяславі-Хмельницькому захисну сітку-оберіг для воїнів АТО сплели учні Центру ПТО

Допомагати бійцям Збройних Сил України в зоні АТО, вже стало доброю традицією в ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти». Допомога для армії потрібна не тільки в місцях активних бойових дій, а навіть більше – на мирних територіях, оскільки кожен може допомогти військовим шляхом збору матеріальної допомоги, продуктів харчування, закупівлею на зібрані кошти необхідного якісного обмундирування. Цей навчальний рік теж не став винятком.

До Центру звернулись волонтери за допомогою у плетінні маскувальної сітки і учнівське самоврядування активно взялось за роботу.  Пліч о пліч разом зі своїми наставниками під керівництвом практичного психолога Центру Н.Ю.Герасименко та майстра виробничого навчання Т.А.Склярук учні  зробили заготовки, нарізали з тканини смужки та вплітали їх одна за одною в величезну сітку. Основи для плетіння розмістили в холі старому корпусі Центру, щоб кожен – учні, викладачі, працівники, батьки чи просто небайдужі люди – змогли долучитися до плетіння захисного спорядження і за лічені дні справились із завданням. Найбільш активними були учні Гречко Ярослав, Костенко Денис, Кас’ян Ольга, Можаровський Руслан, Чикишева Наталія, Білоус Дмитро, Рева Дмитро, Назіров Сергій. Наразі перетворення сітчастої основи на захисне накриття для військових завершено. Незабаром виготовлені рулони захисної маскувальної сітки для війська будуть передані волонтерам і з найближчим вантажем будуть відправлені для бійців в зону АТО.

Ініціативу адміністрації Центру ПТО підтримало міське самоврядування – до училища прийшли керуюча справами виконкому міської ради Валентина Гринець та відмінник освіти України, в минулому заступник директора училища та Переяслав-Хмельницький міський голова Іван Якименко, які  подякувати колективу Центру та учням за виконану роботу. Під час зустрічі з учнями та наставниками була присутня заступник з виховної роботи Центру Наталія Гайдар.

Додати коментар