Окопна свічка: що це та навіщо Переяславська гімназія №3 оголосила збір?

Здається, що українські волонтери навіть за найгірших умов зможуть дістати захисникам на фронт найнеобхідніше. ProSlav вже розповідав про справи великих благодійних фондів таких, як «Повернись живим» та фонд Сергія Притули. Проте, й на місцях можна долучитись до спільної справи – наближення перемоги.

Так вирішили й у Переяславській гімназії №3 та розпочали збір вторинної сировини, з якої у подальшому виготовлять окопні свічки. Про це повідомила Людмила Дяченко заступниця директора з виховної роботи на сторінці гімназії у Фейсбук.

Окопна свічка: що це та навіщо Переяславська гімназія №3 оголосила збір?

«Про важливість сортування вторинної сировини в нашій школі знає кожен. Відправляючи сміття на переробку, ми рятуємо Україну від величезних сміттєзвалищ. Це дійсно важлива і необхідна справа для всіх. А коли дізнаєшся, що вторинна сировина необхідна, щоб виготовити окопні свічки  для наших захисників, то це  стає мега важливою справою для кожного українця», – зауважила педагогиня.

За словами авторки, окопна свічка – чудовий винахід, який допомагає вижити у скрутних умовах. Зважаючи на розміри свічки, її можливості вражають: освітити й обігріти невелике приміщення, підсушити одяг, приготувати їжу, розпалити багаття з мокрої деревини.

Тому, гімназисти оголосили збір вторинної сировини для виготовлення необхідних свічок. Для того, щоб долучитись необхідно принести:

  • консервні металеві бляшанки (чисті, сухі, без етикетки);
  • свічки (воскові, парафінові, нові, старі, будь-який розмірів);
  • коробки з гофрованого картону.

«Маленька баночка активно горить мінімум протягом 1 години, баночка з-під рибних консервів  близько 3 годин, з-під горошку  до 8 годин», – ділиться Людмила Дяченко.

Окопна свічка Переяславська гімназія оголосила збір

 

Додати коментар