Гумпроєкт із транспортування тіл загиблих військових перейменовано на “На щиті” – Генштаб

 Генеральний штаб Збройних сил України змінив назву гуманітарного проєкту “Евакуація 200”, який займається транспортуванням тіл загиблих захисників України, на “На щиті”.

Згідно із завданнями, які визначив головнокомандувач Збройних сил України, у підрозділах цивільно-військового співробітництва, які беруть участь у здійсненні транспортування тіл полеглих захисників України, здійснено реформування Гуманітарного проєкту Збройних сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200” у Гуманітарний проєкт “НА ЩИТІ“, – повідомляє служба Генштабу.

У Генштабі нагадали, що у червні засновник групи компаній Veterano Group, ветеран російсько-української війни Леонід Остальцев висловив думку про необхідність заміни радянського умовного кодування “Вантаж 200” на фразеологізм “На щиті”, а волонтерка Тата Кеплер втілила цю пропозицію в життя. Ідея не лише знайшла підтримку у ветеранів-лідерів громадської думки, а й була підтримана керівництвом ЗСУ.

Україна продовжує формувати власні військові традиції. Адже нова українська армія – це насамперед люди, а вже потім озброєння та стандарти… Наші загиблі захисники – особистості, гордість і честь держави, а не якийсь “Вантаж 200”, а кожна смерть захисника України – трагедія для всієї України“, – наголошується у повідомленні.

Додати коментар