Наукова екскурсія фармацевтичної фірми «Дарниця»

4 жовтня 2017 року відбулася наукова екскурсія до фармацевтичної фірми «Дарниця», яка проходила в рамках співпраці кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології із Українським державним медико-соціальним центром ветеранів війни МОЗ України (с. Циблі) та з метою удосконалення знань з основ медицини.

Безпосередню участь у екскурсії прийняли лікарі медико-соціального центру ветеранів війни (невропатологи, кардіологи) та викладачі кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології Лідія Товкун, Катерина Варивода, Ольга  Миздренко, Наталія Харченко, Юрій Козубенко, Марина Буц.

На сьогодні «Дарниця» одне з найбільших в Україні фармацевтичних підприємств, яке спеціалізується на виробництві різноманітної продукції: твердих лікарських форм (таблеток, таблеток, вкритих оболонкою, капсул); розчинів для ін’єкцій в ампулах; крапель (стерильних і нестерильних); м’яких лікарських форм (мазі, креми, гелі, шампуні, розчини для зовнішнього застосування); стерильних порошків для приготування розчинів для ін’єкцій; інфузійних розчинів, що складає понад 250 найменувань готових лікарських засобів.

Працівники фармацевтичної фірми «Дарниця» ознайомили учасників екскурсії з різними стадіями виробництва лікарських засобів, умовами праці на підприємстві. Екскурсія включала відвідування зон прийому та відбору лікарської сировини, ампульного цеху, нової лінії інфузійних розчинів у поліпропіленових флаконах та ін.

На завершення екскурсії кандидат медичних наук, доцент кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика Поташев Сергій Вікторович провів для учасників майстер-клас: «Діагностика і лікування пацієнта зі стабільною ІХС та порушеннями ритму серця в практиці сімейного лікаря».

Катерина Варивода

Додати коментар