Активісти воїни-інтернаціоналісти пройшли навчання за курсом “Фахівці, що здійснюють ідентифікацію вибухонебезпечних предметів”

Нині Україна є країною з найбільшим забрудненням території мінами та вибухонебезпечними предметами у світі. Через це різко зросла небезпека травмування і загибелі дорослих та дітей, чоловіків та жінок внаслідок неправильного поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними предметами на територіях проведення бойових дій. В першу чергу, це залишені в деокупованих містах та селах міни, а також небезпечні предмети, що потрапили в неконтрольований обіг по всій території країни. Тому інформування та навчання з попередження ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами, набуває все більшої актуальності.

Викладачами навчального пункту підготовки фахівців піротехнічних підрозділів Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України проводилось навчання  групі слухачів за програмою курсів цільового призначення «Фахівці, що здійснюють ідентифікацію вибухонебезпечних предметів». До навчання долучилися й активісти громадської організації ветеранів Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів міста Переяслава. 
За час проходження навчання, слухачів ознайомили з вимогами керівних документів та порядком проведення ідентифікації підозрілих предметів та заходами безпеки під час проведення ідентифікації. Також майбутні ідентифікатори вивчили загальні ознаки різних видів озброєння, що можуть зустрічатись на території України.
Після прослуханого курсу слухачі отримали відповідні свідоцтва. Із ними й завітали на зустріч до міського голови Вячеслава Саулка.

 

Додати коментар