Лісові господарства спільно з органами місцевого самоврядування мають надати графік потреб та поставки біопалива до громад, – Микола Бойко

Заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко провів чергове засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/2023 року. Учасниками наради були очільники територіальних громад, представники лісових господарств регіону та директор Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Галина Король.
Основні питання, що були розглянуті — заготівля деревного біопалива та підготовка до осінньо-зимового періоду 2022/2023 року. Уже більшість територіальних громад повідомили про необхідність у деревному біопаливі. Станом на 19 липня потреба у дровах вже становить 649,4 тис. м. куб.
Найбільшу потребу складають:
домогосподарства — 348,8 тис. м. куб.
об’єкти ЖКГ — 100,7 тис. м. куб.
заклади освіти — 81,8 тис. м. куб.
заклади охорони здоров’я — 21,8 тис. м. куб тощо.
Начальник Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Олексій Бойко повідомив, що починаючи з 1 липня лісові господарства не поставляють деревину для технологічних потреб. Наразі вся увага зосереджена на забезпечення необхідними паливними матеріалами комунальних господарств, об’єктів критичної інфраструктури та населення.
Крім того, на Штабі обговорили нагальне питання розмінування території лісів. Загалом завдяки роботі ДСНС вже розміновано близько 50% територій, на яких ведеться господарська діяльність. Наразі роботи з розмінування лісових господарств продовжуються.

Додати коментар