День подяк та виголошення нових планів на рік прийдешній пройшов на території просвітницького центру (Фото)

22 липня, на території просвітницького центру, який розташований на вулиці Шевченка, 3 в Переяславі відбувся важливий захід. Засновник центру, краєзнавець та активіст Микола Богатир розповів, що діяльність “Народного музею” продовжується ще на один рік та збільшується у напрямках своєї роботи. Про це повідомляє Інформатор.

– За період існування центру, а це 2 роки і 11 місяців, ми провели близько сотні різноманітних заходів. Значення просвітницького центру в цьому місці величезне, адже всі, хто побував тут, дізнався історію Переяслава – люди дивуються, що таке маленьке містечко має велику історію. Є багато моментів юридичного плану, які потрібно вирішувати, тому в цьому нам допоможуть три дієві організації: ГО “ВО СОІУ” (Всеукраїнська організація Союз осіб з інвалідністю України), МГО “Нова Хвиля” та ГІ “Корінь нації”. Команда просвітницького центру збільшується, а робота триває, – зазначив Микола Богатир.

Також Микола Богатир пояснив, що приміщення міський відділ освіти надавав на 2 роки і 11 місяців. Зараз мали додати вдвічі більший термін.

– Цього повноцінно не відбулось, а на один рік експериментально все-таки дали в користування. Ми зробили акцент на організацію заходів, а не ремонт приміщення, тому що це не такий довгий період. Якби було хоча би три роки, то ми могли щось зробити і з ремонтом. Наразі, крім заходів, будемо приводити в порядок три кімнати та потрібно перевірити покрівлю, – сказав засновник просвітницького центру.

– Щоб орендувати приміщення, у міській раді нам сказали, що потрібен капітальний ремонт, а вже після цього можна. Зрештою відбулись відкриті онлайн-торги, в яких ми взяли участь і отримали приміщення з допомогою ГО “ВО СОІУ”. Наразі сума становить 2 тисячі гривень за місяць, окрім оплати комунальних послуг. Раніше оплачували тільки комунальні послуги. Завдяки організації ГО “ВО СОІУ” це все буде посильно, – розповів Микола Богатир.

Всім, хто допомагав у різних заходах, підготували подяки, презенти та книги від міськради про художницю Ганну Самутіну.

Додати коментар