П’ятниця, 29 Березня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Студенти переяславського університету стали призерами чемпіонатів Європи та Всесвітніх ігор

Студенти Університету Григорія Сковороди у Переяславі прославляють свій виш на міжнародній арені перемогами у спортивній сфері. Про тріумф вихованців повідомили на сайті навчального закладу – Переяслав.City

Борчиня Юлія Лесковець здобула «золото» чемпіонату Європи з вільної боротьби U20 в Римі

Юлія Лесковець здобула "золото"Юлія Лесковець здобула “золото”

З 27 червня по 1 липня 2022 року в італійському Римі проходив чемпіонат Європи з вільної боротьби U-20 серед спортсменів до 20 років.

У складі збірної України участь в цьому чемпіонаті взяла й студентка факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі, майстер спорту міжнародного класу України Юлія Лесковець та «озолотила» Україну своєю нагородою. Про це розповіли на сайті Університету.

Юлія стала переможницею континентальної першості у ваговій категорії до 59 кг. Варто відзначити, що Юлія за весь старт не віддала жодного балу своїм суперницям, вигравши всі сутички із загальним рахунком – 40:0 та здолавши суперниць достроково.

У 1/8 вона здолала господарку змагань італійку Іларію Салватеру, в 1/4 перемогла румунку Анну Марію Пуіу. У півфіналі сковородинівка впевнено виграла в болгарки Фатме Тахір Шабан, а в фіналі без великих проблем розібралась з турчанкою Ебру Дагвасі.

Плавець Володимир Лісовець став найкращим брасистом Європи серед юніорів на двох дистанціях

Українські плавці вдало виступили на чемпіонаті Європи серед юніорів з плавання, що відбувався у румунському Бухаресті з 5 по 10 липня 2022 року.

18-річний український плавець, першокурсник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Володимир Лісовець приніс збірній України два золота чемпіонату.

“Ця перемога – для народу України. Дуже важко бути далеко від моєї родини, але вони вдома, в безпеці, і я сподіваюся, що дуже скоро ми зможемо побачити одне одного”, – сказав після своєї перемоги Лісовець.

Володимир приніс збірній України два золота чемпіонатуВолодимир приніс збірній України два золота чемпіонату

Роман Рева став бронзовим призером Всесвітніх ігор у Бірмінгемі в ушу чанцюань

Роман Рева виборов бронзову медаль з ушу на Всесвітніх іграх-2022 Роман Рева виборов бронзову медаль з ушу на Всесвітніх іграх-2022

У Бірмінгемі, США з 7 по 17 липня тривали XI Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту-2022. Випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Роман Рева з м.Бровари виборов бронзову медаль з ушу на Всесвітніх іграх-2022 в дисципліні Чан Цюань (один із підрозділів Таолу – бою проти невидимого суперника).

Результат 29-річного сковородинівця – 9.253 бали. Чемпіоном став індонезієць Едгар Хав’єр Марвело (9.533), срібна медаль у корейця Хасунг Лі (9.503).

 

Додати коментар