В День родини мами розвантажились, а дітвора – порозважалась

Починаючи з квітня 2022 року Центром соціальних служб Переяславської міської ради проводиться курс тренінгів по психосоціальній підтримці для жінок із числа внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають в Переяславі.

8 липня, з нагоди Дня родини, у приміщенні Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді відбувся черговий тренінг, в якому взяли участь 19 жінок та 30 дітей із сімей ВПО.

 Родина – це розуміння з півслова. З одного погляду. Це єдність душ. Скільки їх нині розділено: хтось воює, хтось рятує. Між кимось – фронти й навіть країни. Але найболючіше – коли рідні душі роз’єднують силоміць.

Тож метою проведення груп психологічної підтримки, індивідуальних консультацій для внутрішньо переміщених осіб, є обмін інформацією про пережите, подолання страху, емоційних зривів та стресових ситуацій, що виникають у людей, що перебували в зоні бойових дій на території України.

Учасників заходу з Днем родини привітала заступник міського голови Оксана Степаненко. Вона щиро побажала кожній родині мирного неба, щасливої долі, міцного здоров’я, добробуту, злагоди та любові.

В той час, коли мами вирішували різноманітні тестові завдання з навчання ефективним методам виховання дітей під керівництвом провідного фахівця із соціальної роботи Лілії Конченко, дітлахи були залучені до інтерактивних ігор та майстер-класу з виготовлення Бжілки, які провела психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Горбаченко. Мета інтерактивного заняття – саморегуляція негативного простору особистості, активізація ресурсного стану. Діти відпрацьовували техніки на дихання для зниження рівня агресії, а рухливі ігри дали можливість для виходу як негативних, так і позитивних емоцій. 

Родини-учасниці заходу отримали продуктові набори, сформовані центром соціальних служб, службою у справах дітей та сім’ї, релігійною громадою «Адвентисти сьомого дня».

Працівники центру соціальних служб щиро вдячні, усім внутрішньо переміщеним особам, що звернулися до нас, за довіру, за щирі слова подяки, які dи нам висловили, та сподіваємось на подальшу співпрацю.

Додати коментар