Людям з обмеженими фізичними можливостями презентували… автобус

Сьогодні, 6 липня, на території відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та дітей групи ризику центру надання соціальних послуг і соціальної інтеграці,за участі заступника голови Київської обласної державної адміністрації Сергія Білецького, голови Бориспільської РВА Руслана Дяченка, міського голови Вячеслава Саулка, голови Київської обласної ради профспілок Василя Хвостікова,  директора Департаменту соціального захисту населення КОВА Ігоря Мещана, відбулася передача гуманітарної допомоги від дружньої Швейцарії. На потреби осіб з інвалідністю, Центру, усіх профільних закладів громади та Бориспільського району, від профспілок Швейцарії передали спеціальний автобус оснащений кондиціонером, масажними столами, туалетом та рештою необхідного для пересування осіб, які того потребують.

«Його викупили та подарували наші колеги – глобальна профспілка працівників агропромислового комплексу та харчопереробної промисловості Швейцарії. Це вже не перший транспортний засіб який вони купують і передають на потреби України. Впевнений, що й не останній. Автобус має специфічне обладнання – він оснащений для людей з обмеженими фізичними можливостями. Пригнали його з Польщі безпосередньо в Переяслав.  Хочу аби він вам слугував, а люди в візочках не відчували що вони в чомусь обмежені – попередньо домовились, що будемо возити вас на концерти, в гори, на море» – сказав Василь Хвостіков та передав комплект ключів директорці центру Раїсі Головановій.

Директорка центру Раїса Голованова подякувала всім за розуміння і підтримку та зазначила, що цей транспорт відкриє для них нові можливості.

«Серед пріоритетних напрямків роботи влади є підтримка людей, які мають інвалідність та обмежені в пересуванні. І це не остання домомога для Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції» – зазначив Сергій Білецький.

Ми думали використати його для станції переливання крові, та коли він заїхав на територію України я побачив ці дуже важливі елементи автобуса – він дійсно необхідний тут. Це було соціальне таксі в Швейцарії в горах, тому я впевнений що воно буде таким і в нас – на Київщині. У нас воно вже п’яте, перші чотири ми отримали завдяки Міністерству соціальної політики та Фонду соціального захисту людей з інвалідністю. Є перспективи, а відтак така допомога триватиме» – говорить директор департаменту соціального захисту населення КОДА Ігор Мещан.

«Велика та щира вдячність вам. Та увага та підтримка яка нині йде до нас від держави, обласної та районної влади – це велике свято для нашої громади. Велике свято для людей, до яких він приїхав. Цей заклад є кращим, і має великий потенціал – і хоч цей автобус буде в Переяславській громаді він служитиме всьому Бориспільському району. Ми сповна використаємо усі можливості» – підкреслив Вячеслав Саулко.

«Добрі справи говорять самі за себе. Я дякую організаторам, і переконаний що це не останній такий транспорт який приїде на Бориспільщину. Давайте наближувати нашу перемогу і щоденно робити щось для того. Сьогодні маємо гарний приклад» – додав Руслан Дяченко.

Додати коментар