До Дня Конституції у Переяслав завітав Володимир Шовкошитний – її співавтор

Вчора, до Дня Конституції України, на подвір’ї просвітницького центру, яким опікується Микола Богатир, відбулася творча зустріч з Володимиром Федоровичем Шовкошитним. Він відомий як український поет, прозаїк, публіцист, директор видавництва “Український пріоритет”, депутат першого скликання ВР, співавтор Декларації про державний суверенітет, Акту проголошення незалежності України та Конституції України – Proslav.

На подвір’ї зібралася високоповажна публіка: науковці, викладачі, люди мистецтва. Вступне слово сказав місцевий краєзнавець Микола Богатир. 

у Переяслав завітав Володимир Шовкошитний та Микола Богатир

“Хоча я лише сьогодні познайомився з Вами (Володимиром Федоровичем) хочу, щоб Ви знали, що Переяславщина пишається Вами!” – сказав голова Переяславської громади Вячеслав Саулко, та подарував книгу “Переяслав крізь віки”.

у Переяслав завітав Володимир Шовкошитний та Вячеслав Саулко
Вячеслав Саулко та Володимир Шовкошитний

Володимир Шовкошитний почав свою розповідь зі своєї історії. Розповів про перше та друге скликання Верховної Ради, зі справжніми депутатами від народу. Про те як приймалась Конституція та інші державотворчі документи. “Від проголошення незалежності пройшло вже 30 років, коли нарешті у нас виросла спільнота громадян України. Нарешті наші діти самі ідуть воювати, а ви як матері не ховаєте його під спідницю … В Україні народилося і виросло покоління яке не знало рабства … Прийшов час, коли речі потрібно називати своїми іменами: москалів – москалями, виродків – виродками.”. – це короткі тези з виступу які хоч якось можуть характеризувати цю зустріч. 

у Переяслав завітав Володимир Шовкошитний
Володимир Шовкошитний

Далі, Володимир презентував книги свого видавництва, коротко розповідаючи про деякі з них. Видавництво “Український пріоритет” — це українською про українців. Це і сучасна українська література, і визнані класики. Головні напрямки: історичні романи, руйнування міфів совєтської та імперської історії.

у Переяслав завітав Володимир Шовкошитний та Микола Богатир
Видавництво “Український пріоритет”

Вечір закінчився автограф сесією та частуванням українським борщем. Варто додати, що книги видавництва “Український пріоритет” можна придбати на офіційному сайті – https://uapriority.com

 

Додати коментар