30 вересня в столичному палаці культури “Росток” відбувся V Всеукраїнський фестиваль-конкурс талантів “Феєрія зірок”. 16-річна жителька Переяслава-Хмельницького Ольга Гаращенко(сценічне ім’я Olivia) виборола гран-прі в номінації “авторська пісня”

Перемогу співачці приніс її дебютний авторський твір “Мій рай”. З цієї піснею вона вже виступала на Сорочинському ярмарку в Полтавській області, на столичному Співочому полі та Дні міста в Переяславі.

Конкурсантів оцінювали професіонали, серед яких була Галина Голубєва, незмінний педагог з вокалу на телепроектах «Х-фактор», «Україна має талант»; Роман Веремейчик, відомий як фіналіст другого сезону “Х-фактор”; гітарист-віртуоз Олександр Борисов (гітарист Flame) та інші.

– Про конкурс я дізналася через “Фейсбук”. Сподобався склад журі. Для мене важливо, щоб це були професіонали, які зможуть правильно оцінити конкурсантів і дати корисні поради, – розповідає Ольга Гаращенко. – Судді  мене похвалили і за вокал, і за пісню, яка вирізнялася серед інших, бо була не про кохання, як більшість творів на конкурсі, а про Україну. Такі пісні зараз цінуються.

За перемогу в “Феєрії зірок ” співачці подарували сертифікат на 100 євро.

У кінці вересня Ольга Гаращенко також взяла участь у міжнародному вокальному конкурсу “Європа молода”, який відбувся у Києві. Вона змагалася в номінації “естрадний вокал”. Виконала пісні “Чарівна скрипка” і “Мій рай”. Каже, що співала із хворим горлом. Попри це журі присудило їй друге місце. Однак таким, здавалося б, високим результатом дівчина не дуже задоволена.

– Я почала участь у конкурсах із першого місця. І з тих пір у мене були тільки перші місця і гран-прі. Тому й засмутилася через друге місце, – пояснює. –  Однак цей результат і корисний для мене. Він показав, що потрібно розвиватися і не розслаблятися.

Нагадаємо, що Ольга Гаращенко займається вокалом у київського педагога Анни Вахи. Навчається у переяславській музичній школі (клас фортепіано), грає на гітарі.

Газета “Вісник Переяславщини” Юлія Строчинська

Додати коментар