З нагоди Дня батька…

17 червня напередодні Дня батька до міського центру соціальних служб Переяславської міської ради запросили татусів, які з тих, чи інших причин, виховують дітей самі.

Хтось гарно сказав, що Господь дарує дитині дві ручки, аби однією триматися за тата, а іншою за маму. Але в житті трапляється так, що при живих батьках дитина росте сиротою чи напівсиротою. Оскільки в країні триває війна, то ця категорія родин увесь час знаходиться під постійною турботою міської влади. Адже вона має адекватно реагувати на негаразди інших і, делікатно втручаючись, допомагати долати їх.

Гостей привітала директорка центру Юлія Лялька, зазначивши, що День батька – це свято поваги та вдячності чоловікам, які піклуються про своїх дітей, воно спрямоване на зміцнення інституту сім’ї, формування у батьків навичок виховання дітей, пропаганду сімейних цінностей.

Провідний фахівець центру Лілія Конченко провела бесіду з чоловіками, під час якої надала їм рекомендації та цінні поради про те, як бути хорошими татусями, виявляти до дітей, яким не вистачає матері, любов та піклування у повсякденному житті. Зокрема, увага слухачів акцентувалася на тому, що відповідальне батьківство – це віддавати свій час дитині. Це вміти спілкуватись і слухати. Це ставити інтереси дитини вище своїх і відповідно вчиняти. Що роль тата – це підтримувати, брати участь, бути опорою, і не лише в складних ситуаціях. Бути надійним другом і партнером, гарантом затишку і спокою. Діти мають довіряти татові, не боятися приходити за порадою чи просто поговорити.

На закінчення зустрічі батьки отримали продуктові набори, сформовані центром соціальних служб за сприяння міської ради. 

Додати коментар