Думка молоді буде почута: у Переяславі обрали нову Молодіжну раду (ФОТО)

15 червня у приміщенні міськради відбулися збори нової каденції Молодіжної ради Переяславської громади, під час яких обрали нового голову, заступника та секретаря. Тепер думку та голос переяславської молоді буде завжди чути на офіційному рівні, обіцяють активісти – Переяслав.City

Згідно з результатами голосування, головою молодіжної ради та, відповідно, молодіжним міським головою Переяслава стала 30-річна Анна Сахно. “Молода щаслива матуся, педагогиня, авторка та очільниця команд КВК, стендаперка, громадська діячка”, – написали про Анну на сторінці молодіжного простору “Зустріч”.

Молодіжна рада як консультативно-дорадчий орган не є чимось новим для Переяслава. У 2019 році її сформували, щоб об’єднати небайдужих молодих людей, які готові спільно працювати над поліпшенням життя у громаді.

 – Минула каденція працювала з Всеукраїнською асоціацією молодіжних рад, втілила цікаві проєкти, ми продовжимо їхню діяльність і впровадимо нові ініціативи, – розповіла Переяслав.City новообрана голова Анна Сахно. – Молодь – це рушійна сила, її голос потрібно враховувати. Наше завдання – доносити цей голос до влади міста. З усіх питань, які стосуються життя молоді у громаді, обов’язково враховуватиметься їхня думка.

 

Сьогодні відбулися установчі збори, під час яких обрали голову, першого заступника, секретаря, депутатський корпус. Мені подобається, що у раді є представники різних інститутів громадськості, школярі, студенти, члени громадських організацій, міської раді дітей Переяслава, самовисуванці, тобто активна молодь, яка хоче докладати зусиль до розвитку. Разом ми створюватимемо різні проєкти, цікаві й корисні всім верствам молоді від 14 до 35 років, – каже Анна.

Одним із головних завдань розвитку молодіжної політики у Переяславі очільниця ради вбачає створення умов для підвищення участі молоді у процесах ухвалення рішень. Для цього планують спілкуватися і проводити опитування молоді, діагностику відповідей респондентів, аналіз їхніх потреб, щоб на базі цього формувати план роботи.

Особисто для Анни Сахно це важливо передусім через те, що вона сама мама і виховує маленьку донечку, майбутнє якої хоче бачити у щасливому перспективному місті.

– Хочу, щоб дітям та молоді не хотілося покинути рідний Переяслав в пошуках чогось кращого. Те “краще” має бути тут. Багато моїх знайомих виїхали з міста та навіть країни, бо не знаходили тут платформи для свого розвитку. Наразі у місті оселилися багато внутрішньо переміщених осіб, це в тому числі й діти та юнацтво. Ми маємо створити комфортні умови і для них, і, можливо, вони захочуть залишитися у Переяславі назовсім, – зазначила Анна Сахно.

Депутатка молодіжної ради 25-річна Лілія Кравець, делегована від Всеукраїнської спілки офіцерів та ГО “Доброчинність інвалідам”, основну увагу планує приділити розвитку та організації дозвілля для соціально незахищених дітей, дітей з бідних сімей та дітей-інвалідів, вирішенню проблем їхньої соціальної реабілітації та інтеграції в соціум.

Визначатимуть та затверджуватимуть план роботи молодіжної ради на найближчий період вже наступного тижня під час зборів, які відбудуться 22 червня.

Додати коментар