На Київщині відкрито перший в Україні вітчизняний завод із виробництва штучного покриття для футбольних полів

30 вересня в Бориспільському районі Київської області урочисто відкрито перший в Україні вітчизняний завод із виробництва високотехнологічного штучного покриття для мультиспортивних майданчиків та професійних футбольних полів.
В церемонії відкриття надсучасного підприємства взяли участь президент ФФУ Андрій Павелко, віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко та голова Київської ОДА Олександр Горган.

Реалізація масштабного проекту, яка відбулася без залучення бюджетних коштів та у максимально стислі терміни, стала можливою завдяки ініціативі ФФУ, підтримці ФІФА та УЄФА, а “Федерація футболу України” стала першою у світі національною футбольною асоціацією, що має власне підприємство такого типу”

Потужності новозбудованого заводу на сьогоднішній день складають близько 700 тис. квадратних метрів штучного покриття на рік – приблизно 100 повнорозмірних футбольних полів або понад 700 майданчиків формату 42х22 м. Втім, у разі необхідності потужності виробництва можна збільшити до 2 тис. квадратних метрів штучного покриття на рік.

Відкриття заводу дало можливість створити більше ніж 50 нових робочих місць. А у разі подальшого успішного розвитку проекту та виходу підприємства на максимальну потужність, їх кількість зросте до більше ніж 120. Крім того, на новому підприємстві працюватиме окрема лінія каскадного типу з переробки використаних автомобільних та сільськогосподарських шин, на якій виготовлятиметься гумовий гранулят, що використовується для засипки штучних газонів, створення бігових доріжок, гумових матів. А переробка вторинної сировини позбавить міста, річки та звалища від зайвого сміття.

Голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган у своєму виступі відзначив соціальний та економічний аспекти у створенні нового підприємства: «Впевнений, що це виробництво буде знане не лише в Україні, а й у Європі та світі. Хочу подякувати президенту Федерації футболу України Андрію Павелку за те, що вибір локації по спорудженню заводу впав саме на Київщину, а зі свого боку, як очільник виконавчої влади, запевняю, що в роботі цього підприємства буде режим максимального сприяння з боку усіх інстанцій. А незабаром кількість замовлень зможе завантажити підприємство на максимальну потужність. Це підприємство дасть можливість в Україні розвивати внутрішній ринок спортивних сервісів: ми залишаємо в нашій країні всі кошти по створенню штучного покриття, припиняючи ганебну практику вимивання обігових коштів на користь інших країн».

Додати коментар