У Переяславі презентували художній альбом творчого тандему Ірини Кузьмицької та Ольги Шкири «Заквітчана Україна»

7 червня 2022 року у стінах Переяславської художньої школи відбулася презентація художнього альбому «Заквітчана Україна». Його авторками є творчий тандем директорки Переяславської хужожньої школи Ірини Кузьмицької та директорки бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ольги Шкири – Proslav

Ірина Кузьмицька та Ольга Шкира
Ірина Кузьмицька та Ольга Шкира

Видання присвячене 30-річчю Незалежності України, 30-річчю Переяславській художній школі (єдиної художньої школи на Київщині – прим.авт.) та 35-річчю Університету Григорія Сковороди у Переяславі. 

У альбомі, на презентацію якого завітало кілька десятків місцевих мешканців, представників місцевої влади, наукової та творчої інтелігенції міста, представлено 25 картин написаних Іриною Вячеславівною Кузьмицькою, яка є директоркою художньої школи. Здебільшого, вона писала їх на дачі під надихаючу музику.

Заквітчана Україна

«Усе просто: я українка, тут виросла і з дитинства чудово зналася на українському мистецтві. Альбом називається «Заквітчана Україна» – це наша Батьківщина, природа, давня історія, традиції, культура. Але разом з тим Україна це ще щось дуже особисте, пов’язане з щемким відчуттям дитинства. Це все і надихнуло мене на ці роботи. Час проходить, а мистецтво залишається» – так описує альбом художниця. 

Ірина Кузьмицька та Ольга Шкира - "Заквітчана Україна"
Ірина Кузьмицька та Ольга Шкира – “Заквітчана Україна”

У той же час, текстовий супровід до картин написала місцева поетеса, берегиня книги УГСП Ольга Шкира, яка надихнулася картинами, та змогла на 100% відчути їх. «Сьогодні ми говоримо про Україну. Увесь світ говорить про Україну. Це мистецтво так мене надихнуло, що у мене, наче, відкрилися інформаційні потоки. Поезія прилітала сама, а я її записувала»– каже Ольга Іванівна.

Ольга Шкира - "Заквітчана Україна"
Ольга Шкира – “Заквітчана Україна”

Слід додати, що альбом запущено в друк за підтримки Переяславської міської ради та Університету Григорія Сковороди у Переяславі, версткою займалася рекламна агенція «Фокус медіа».

Додати коментар