У громаді відбулося святкове богослужіння з нагоди престольного, храмового свята Вознесіння Господнього

5 червня у центрі Переяслава відбулося святкове богослужіння з нагоди престольного, храмового свята Вознесіння Господнього.

“Сьогодні долучився до святкового богослужіння у центрі Переяслава з нагоди престольного, храмового свята Вознесіння Господнього. Хоча б у недільні дні закликаю вас ходити до церкви, звертатися до Господа з молитвою, дякувати йому за все добре та той відносний мир який ми нині маємо, просити допомоги, здоров’я, добробуту, миру та закінчення війни.” – допис зі сторінки міського голови Вячеслава Саулка.

Також, у селах громади вперше відбулися богослужіння Православної Церкви України, “Сьогодні історичний, для усіх православних християн нашої громади, день – цієї неділі парафіяни усіх церков нашої громади (за винятком кількох представництв УПЦ МП у місті, які перебувають під забороною) вперше помолились в рідних храмах українською мовою. Вперше більш ніж за 30 років в українському селі звучить «Боже великий, єдиний», моляться за наших воїнів.”

Нагадуємо, протягом минулого тижня були прийняті рішення релігійних громад, щоб всі церкви у селах Переяславської громади перейшли під управління Православної церкви України.
Храм на честь Воздвиження Хреста Господнього в Дем’янцях тепер в ПЦУ, а усі села громади позбулися філій сателітів РПЦ (відео)

Додати коментар