У Переяславській міграційній службі можна одночасно оформити ID-картку і закордонний паспорт

За повідомленням Державної міграційної служби України, з 23 травня запрацювала послуга одночасного оформлення двох паспортів – громадянина України і біометричного. З 1 червня це можна зробити і в Переяславському відділі ДМС – Переяслав.City

Протягом березня послуга виготовлення нових паспортів була недоступною. У зв’язку з військовим станом державні підприємства та установи, що надають таку послугу, призупинили свою роботу, були закриті держреєстри. Міграційні служби та ЦНАПИ працювали лише на видачу вже замовлених і виготовлених документів.

Переяславський відділ ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області відновив роботу з 10 березня, але повноцінно почали працювати із 1 квітня, зазначає т.в.о. начальника Микола Фесенко:

 – Зараз ми працюємо у звичному режимі, надаємо всі послуги, як і раніше. Більше того, з 1 червня запровадили нову послугу – замовлення двох паспортів одночасно. Якщо раніше людині треба було спочатку отримати паспорт громадянина України нового зразка – ID-картку, і тільки потім можна було замовляти закордонний паспорт, то зараз ці дві послуги об’єднали. Це дуже зручно й економить час.

Щоб замовити виготовлення паспортів потрібно особисто прийти до переяславськоо відділу міграційної служби, що знаходиться за адресою: вул. Гімназійна 17, і в терміналі зареєструватися в електронну чергу. Прийти на призначений день і час, мати із собою документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України старого зразка або свідоцтво про народження). У разі отримання паспорта дитиною віком 14 років, необхідно мати копії паспортів одного з батьків.

– Після відновлення надання послуг люди дуже активно почали звертатися і записуватися в електронну чергу. За один день наші працівники приймають близько 17 осіб. Програма розраховує час і на екрані в холі приміщення висвітлюється номер талона та година, з якої починається прийом. На обслуговування одного клієнта розраховано 20 хвилин.

Щодо вартості послуг, то ціни не зросли, порівнюючи з минулим роком. Два паспорти можна замовити і отримати протягом 20 робочих днів за 1105 грн, або ж за 7 робочих днів за 1583 грн. Оплатити послугу можна в приміщенні Переяславського відділу ДМС.

При оформленні ID-картки по досягненню 14-річного віку сплатити потрібно лише адміністративний збір за виготовлення закордонного паспорта. Перша видача головного документа громадянина України – безкоштовна.

Переяславський відділ міграційної служби працює з вівторка по суботу з 9 до 17.00, прийом громадян здійснюється до 16-ї, обідня перерва із 13.00 до 13.45.

Додати коментар