Для школярів Переяславської громади пролунав останній дзвоник. У новому форматі воєнного стану

Сьогодні, 31 травня, для школярів Переяславської громади офіційно завершився навчальний рік. У зв’язку з введенням воєнного стану, свято останнього дзвоника провели без урочистостей – Переяслав.City

– Централізовано традиційних урочистих заходів цього дня у школах не відбувалося. Кожен навчальний заклад обрав свій формат проведення заходу. Наскільки мені відомо, у гімназії, наприклад, для випускників провели онлайн-зустріч, у другій школі планували зібратися суто своїм класом. Однак, як належне, всі діти отримали свої табелі успішності та документи про отримання освіти, – розповів Переяслав.City начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко.

Загалом у 13 закладах загальної середньої освіти Переяславської громади навчання закінчили 4 тис.129 учнів. Зі школою прощаються 191 одинадцятикласник. Попереду у них найвідповідальніший період. Замість ЗНО випускники складатимуть національний мультитест, де буде об’єднано три шкільних предмети – українська мова, математика та історія України (ХХ-ХХІ століття). Кожен предмет містить по 20 тестових завдань, відведений час на виконання – дві години.

 

Більшість учасників тестування, які з 1 лютого до 19 квітня зареєструвалися для участі у ЗНО, братимуть участь у основній сесії з 18 липня по 10 серпня. У Переяславській громаді екзамен відбуватиметься на базі міської гімназії.

 

Додати коментар