82% опитаних громадян проти жодних територіальних поступок – КМІС

82% опитаних 13-18 травня Київським міжнародним інститутом соціології громадян України вважають неприпустимими жодні територіальні поступки. 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій. Ще 8% респондентів було важко відповісти на це питання.

У всіх регіонах України більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Зокрема, на сході, де зараз тривають інтенсивні бої, 68% проти поступок (готові на поступки — 19%), на півдні – 83% проти поступок (готові – 9%).

82% опитаних громадян проти жодних територіальних поступок — КМІС

82% опитаних громадян проти жодних територіальних поступок — КМІС. Фото: з сайту КМІС

Упродовж 13-18 травня 2022 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки “Омнібус”. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера опитано 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року). До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали закордон після 24 лютого 2022 року.

Додати коментар