Роботодавці мають право на отримання грошової виплати у розмірі 6500 грн за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу відповідно до Постанови №331 Кабінету Міністрів України

Подати заяву на отримання компенсації може роботодавець, який працевлаштував внутрішньо переміщену особу із заробітною платою не менше мінімальної (6500 грн), перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подав податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік та не є неприбутковою організацією.

Не раніше ніж через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи роботодавець подає до центру зайнятості:

–   копію наказу про працевлаштування особи;
 –   відомості про працівників
 –   копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Також  можна подати документи в електронній формі через “Портал Дія” або на адресу електронної пошти  відповідного центру зайнятості.

Покрокова інструкція з отримання компенсації витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО  та затверджені форми заяви  про надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці ВПО  за посиланням:
 https://is.gd/1bbBH9

Для внутрішньо переміщених осіб є можливість одноразово отримати ваучер на професійне навчання. Якщо Ви бажаєте змінити професію, набути нових знань і навичок та відповідаєте наступним вимогам:

  • не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітний;
  • для Вас відсутня підходяща робота;
  • не досягли встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійного віку;
  • не отримували ваучер раніше;
  • не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;
  • маєте професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту.

Ви маєте можливість одноразово отримати ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.

На підставі ваучера здійснюється

-перепідготовка за робітничою професією;

-підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю;

-підготовка на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового / освітньо-творчого) та наукового рівня вищої освіти);

-спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності.

503 зареєстрованих безробітних вже пройшли професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації на замовлення роботодавців протягом чотирьох місяців 2022 року .

Для забезпечення гарантій працевлаштування Київська обласна служба зайнятості тісно співпрацює майже з 300 роботодавцями-замовниками кадрів Київщини щодо організації професійного навчання безробітних, в т. ч. шляхом стажування на посадах, на які претендували безробітні.

Після завершення навчання за направленням служби зайнятості було укомплектовано 408 робочих місць.

Професійне навчання – це шлях до успіху зареєстрованих безробітних Київщини в працевлаштуванні та професійному зростанні.

Корисна інформація для бажаючих отримати професійне навчання за посиланнями:

https://is.gd/bGLOjv

https://is.gd/0pdj6c

Якщо ви бажаєте отримати нову професію ви можете звернутись за телефонами Київської обласної служби зайнятості:

(099) 201 50 99

(063) 701 27 42

(093) 542 30 34

Телеграм канал: https://t.me/kievoblcz

Контакти центрів зайнятості Київської області за посиланням:

Сайт: https://kir.dcz.gov.ua/

Фейсбук: https://www.facebook.com/kyivobl

Додати коментар