“Мальви” та “Водограй” з Переяслава перемогли в міжнародному конкурсі, який зібрав кошти для ЗСУ

Митці Переяславщини допомогають у всенародній справі: підтримувати Збройні сили України не тільки творчим натхненням на культурному фронті, а й матеріальними ресурсами. Зокрема, долучаючись до благодійних акцій та мистецьких проєктів. Один з таких – Міжнародний онлайн конкурс “OREA FEST: Україна в моєму серці” – Переяслав.City

Його організатори нещодавно підбили підсумки та оголосили призерів. Лауреатами першої премії заочного пісенного конкурсу у своїй номінації стали два народні аматорські колективи Переяславської міської громади – “Водограй” (місто) та “Мальви” (с. Дем’янці).

– Положення про цей конкурс я побачив у фейсбуці, заповнив заявку і відправив відео з музичними номерами двох колективів, якими керую як музикант, – розповів Володимир Петреченко. – Організатори чітко не вказували тематики конкурсних номерів, тож пісні я вибирав на власний розсуд, зважаючи на те, що відбувється в країні, щоб це прозвучало актуально й доцільно. У репертуарі “Мальв” є така пісня “Мати журавлика жде”, а від “Водограй” – українську народну “Ой, гай, гай”.

Обидва номери були удостоєні найвищої відзнаки. Ми вдячні організаторам та журі конкурсу за високу оцінку нашої творчості та ініціативу таким чином підтримувати українську армію, наближаючи нашу перемогу.

Народний аматорський ансамбль “Мальви”
 

Зі слів керівника колективів, за участь у конкурсі вони сплатили внеску по 180 гривень за кожен. Як очевидно, учасників благодійного проєкту було немало, загалом із 9 країн. Тож організатори, як і обіцяли, частину зібраних коштів – 16000 гривень – переказали на спецрахунок на підтримку ЗСУ.

Міжнародний двотуровий конкурс “Україна у моєму серці” – це Міжнародний проєкт Україна-Словаччина на підтримку ЗСУ. Конкурс проводився дистанційно наприкінці квітня–початку травня у м. Братислава, Словаччина.

Додати коментар