Внутрішньо переміщені особи отримують допомогу у штатному режимі

Від 20.03.2022 року, коли було затверджена Постанова Кабінету Міністрів України №332 про «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам» до Переяславської міської громади з районів, де відбувались бойові дії перемістилась 4201 особа. Громадяни звернулись до УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ для надання статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Допомогу призначено 2226 сім’ям. Виплата здійснюється частинами і проходить у штатному режимі.
Не припиняється робота щодо забезпечення державних виплат допомоги сім’ям з дітьми, житлових субсидій, пільг та інших соціальних виплат гарантованих державою. Усі виплати надійшли до отримувачів без затримок. В квітні управління соціального захисту населення здійснило перерахунок призначеної субсидії з врахуванням закінчення опалювального періоду по 15 квітня включно.
З 18 квітня, відповідно до розпорядження Переяславського міського голови, було розпочато роботу стосовно прийому заяв від власників житла нашої громади, котрі безкоштовно прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб. Таких заяв надійшло 120. Триває робота з перевірки поданої заявниками інформації, після закінчення якої буде подана заявка до Київської військової адміністрації на фінансування допомоги.

Додати коментар