У Переяславі встановили пам’ятний знак “Воїнам-інтернаціоналістам”

7 травня учасники громадської організації ветеранів Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів міста Переяслав встановили пам’ятний знак “Воїнам-інтернаціоналістам” на вулиці Богдана Хмельницького. Навколо каменю уже посаджені молоді дерева і згодом тут планується сквер пам’яті воїнів усіх війн. 

У Переяславі встановили пам’ятний знак “воїнам інтернаціоналістам”

Голова організації Олександр Цебенога розповів proslav про діяльність ГО зараз: “Наші учасники з перших годин війни взяли зброю до рук та стали на оборону свого міста. У Афганістані ми прикривали одне одному спину і навіть подумати не могли, що через 40 років нам знову треба буде брати зброю та захищати свою рідну землю. Тепер відчуття такі, що ці 40 років були лише відпусткою, а зараз ми знову повернулися до воєнного життя.

У Переяславі встановили пам’ятний знак “воїнам інтернаціоналістам”

“Ми були однією державою, а зараз їх зазомбували, вклали в голову що ми нижча раса і маємо працювати на них. Ми точно переможемо у цій війні й навіть у найгіршому випадку ми будемо боротися до останнього, ми вміємо воювати. А росія просто опустила себе у цій війні уже поклавши тут більше солдатів ніж в Афганістані, грабуючи та руйнуючи домівки мирних жителів. Їм не соромно жити в лайні, ще й приходять сюди “визволяти” нас.” – ділиться думками заступник голови ГО Ігор Палатний.

Нагадаємо, ще до початку війни proslav зняв документальний фільм про спогади війни у Афганістані, переглянути його ви можете нижче:

Додати коментар