Арт-терапевтичне заняття для жінок, які знайшли тимчасовий прихисток на території Переяславської громади з нагоди Дня матері

З початку збройного нападу рф на Україну, в наше місто приїхали сотні родин з дітьми, які були змушені покинути свій дім через активні бойові дії, які несуть загрозу життю мирних громадян.

За ініціативи центру соціальних служб Переяславської міської ради для жінок, які прибули з тимчасово окупаних територій України та знайшли тимчасовий прихисток на Переяславщині 5 травня у приміщенні Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді була проведена зустріч, метою якої була і соціальна, і психологічна підтримка. У зустрічі взяли участь 22 жінки. Зі словами щирої підтримки до учасниць звернувся міський голова Вячеслав Саулко, який підкреслив особливу роль жінки-матері в житті кожної людини і особливо зараз в час військового лихоліття.

Наша громада постійно дбає, щоб ваше перебування в нашому місті було безпечним та комфортним, щоб страх і тривога у ваших очах змінилася спокоєм і радістю від нашої перемоги, а вона з кожним днем все ближче до нас.

Міський голова Вячеслав Саулко та його заступник  Оксана Степаненко привітали всіх жінок-учасниць з Днем матері, який цьогоріч буде відзначатися 8 травня, зазначивши, що в умовах війни внутрішня сила жінки є оберегом для наших захисників. 

  Своїми зворушливими віршованими рядками до присутніх звернулася і директорка Будинку освіти, голова клубу «Пам’ять серця» Анелія Ковальська.

Про соціальну підтримку та алгоритм дій для отримання гуманітарної допомоги розповіла директорка центру соціальних служб Юлія Лялька.

Психолог центру соціальних служб Лілія Конченко провела психологічний тренінг «Щаслива мама-щаслива сім’я.  Учасниці тренінгу ресурсно наповнювались на арт-терапевтичному заняття за допомогою проективник методик та вправ.

Дітлахи в цей час залюбки гралися з аніматором Ольгою Канавець, яка зустріла їх в образі героя – кота Карамельки. І їхні сяючі оченята та щирий  сміх на мить всіх присутніх повернули у мирний час без тривог та сирен. Адже дитинство, без перебільшення, це найщасливіший період людського життя.  

Власниця мотузкового парку розваг Аліна Кучма безкоштовно надала можливість юним любителям екстриму проявити свою спритність і відчути себе справжніми альпіністами і  пройти з інструкторами канатну доріжку.

Вкінці арт-терапевтичного заняття  всі учасниці отримали гігієнічні набори по догляду та пригостилися солодощами від німецьких друзів-волонтерів  Мерлє та Маріуса . Але найкращим подарунком для жінок стали букетики весняних квітів , які підготували та  подарували їхні донечки та синочки!

Додати коментар