Як для випусників завершуватиметься навчальний рік у школах Переяслава

Онлайн-навчання, мультипредметний тест та скасовані урочистості. Як завершується навчальний рік?

У школах Переяславської громади навчання завершуватимуть в онлайн-форматі. Триватиме воно до 31 травня. У громаді цьогоріч буде 191 випускник. 90 відсотків з них планують складати мультипредметний тест, який необхідний для вступу на державну форму навчання у вищі навчальні заклади (на контракт, окрім декількох дефіцитних спеціальностей, можна вступити й без цього). Про це Інформатору повідомив начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

– Планувалося в усіх громадах створювати пункти тестування. Однак є громади, де випускників мало: наприклад, у Ташані – 5, у Циблях – 6, у Дівичках – 16. Тож там таких пунктів не буде. Зрозуміло, що вони приєднаються до найближчої великої громади, вочевидь, до нас. Ми облаштовуємо приміщення на 50 комп’ютерних місць. Буде дві сесії – зранку та після обіду, – тобто 100 осіб за день. Теоретично всіх зможемо протестувати навіть за два дні, – розповів Ярмоленко.

Національний мультипредметний тест складається з трьох блоків по 20 завдань: українська мова, математика, історія України. Триватиме він дві години. Випускники відразу на моніторах зможуть побачити свої результати.

Петро Ярмоленко зазначив, що цьогоріч завершується освітня реформа старшої школи. Відповідно діти зі всіх закладів громади випускаються востаннє саме у 2022 році. Надалі одинадцятикласників випускатимуть тільки два ліцеї, створені на базі ЗОШ №7 та теперішньої гімназії. З цієї нагоди на центральній площі Переяслава планували урочистості для всіх випускників. Однак тепер їх провести неможливо.

– Можливо, у міській раді зберемо медалістів та урочисто привітаємо. Буде їх близько двадцяти. Цього року їх звільнили від ДПА, тож підсумки підбиватимуть за їхніми оцінками, – пояснив головний освітянин міста.

Додати коментар