Переяславці перемогли в конкурсі соціальних проектів на Київщині

Ігор Янчук презентує свій проект комісії

Ігор Янчук презентує свій проект комісії

Два проекти жителів Переяслава-Хмельницького – “Кіно Толока” Ігоря Янчука і “Спляча красуня” Марії Барабаш – перемогли в конкурсі соціальних проектів молодіжних ініціатив на Київщині. Вони почнуть реалізовуватися найближчим часом.

Конкурс відбувся за організації управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА. Протягом літа молодь реєструвала свої проекти. А  11-14 вересня в селі Козин Обухівського району відбувся тренінг «Пітчинг соціальних проектів», під час якого учасники конкурсу доопрацьовували свої програми (розглядали соціальні проблеми, шукали способи та методи їх вирішення, формували бюджети проектів, визначали їх кількісні і якісні показники ефективності). Допомагали їм експерти програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні.

У неділю відбудеться перша "Кіно Дотока"

У неділю відбудеться перша “Кіно Толока”

В останній день тренінгу учасники презентували проекти конкурсній комісії, до якої увійшли представники управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання і Британської Ради в Україні. Переможцями конкурсу стали 6 проектів, на фінансування яких виділено 100 000 гривень.

– Мета «Кіно Толоки» – висвітлення соціально-культурних проблем суспільства через показ коротко- та повнометражних фільмів, – розповідає про свій задум Ігор Янчук (33 роки), голова ГО “Джем Толока”. – Після показу буде обговорення. І ми всі разом знайдемо паралелі між проблемами, які розкриті у фільмі, й тими, які існують у нашому місті, та шукатимемо шляхи їхнього вирішення. Таким чином “Кіно Толока” стане простором для спілкування, думок і втілення ідей.

8 жовтня о 19 годині в фойє районного будинку культури відбудеться перша “Кіно Толока”. Фільмів, які будуть транслюватися, організатори не розголошують.

Марія Барабаш представила проект "Спляча красуня"

Марія Барабаш представила проект “Спляча красуня”

Ще одна переможниця конкурсу проектів – переяславка Марія Барабаш (22 роки). За освітою психолог, має спеціальну професійну підготовку для проведення  тренінгів.

– Проект «Спляча красуня» спрямований на підвищення рівня самооцінки, впевненості в собі та особистісних якостей дівчат-підлітків (від 13 до 16 років), – розповіла Марія Барабаш. – Закомплексованість, низька самооцінка, невпевненість в собі, страх публічних виступів  часто заважають їм рухатися вперед, впливають на успіхи в навчанні, стосунки з іншими. У рамках цього соціального проекту я буду допомагати дівчаткам вирішувати ці проблеми.

Реєстрація для участі в проекті «Спляча красуня» триває до 4 жовтня за телефоном (093) 395-66-58.

Юлія Строчинська, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар