Які церкви московського патріархату продовжують службу у Переяславській громаді? Повний список православних святинь

Українське суспільство і релігія тривалий час тісно переплетені один з одним. І як би більшовицька влада не намагалась знищити українське духовенство, наш народ попри все продовжував відзначати релігійні свята та вірити в Бога – Proslav.

У січні 2019 року відбулась історична подія – видано Томос про автокефалію Православної церкви України. Він надав право Київській митрополії автокефальний статус і зробив її 15-ю канонічною автокефальною церквою, яка стала повноправною і самоврядною адміністративною частиною єдиної Вселенської православної церкви без посередництва інших помісних церков.

Перед святим святом Великодня, редакція proSLAV вирішила нагадати які ж православні церкви несуть службу у Переяславській громаді. Церков Православної Церкви України (ПЦУ) налічується 6, одна з яких наразі будується. Церков Української Православної Церкви Московського патріархату аж 8. Нижче наведений повний список:

ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ В ПЕРЕЯСЛАВСЬКІЙ ГРОМАДІ:

УПЦ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТА В ПЕРЕЯСЛАВСЬКІЙ ГРОМАДІ:

Звичайно свобода віросповідання закріплена в багатьох правових документах, міжнародних та національних, зокрема, у Конституції України, але в переддень великого свята Великодня, мабуть прийшов час задуматись, яку саме церкву ви відвідуєте, та за що моляться там священники.

Додати коментар