31-ша сесія Переяславської міської ради VIII скликання: що обговорювали та вирішували на екваторі весни

Майже на екваторі весни сесійна зала зібрала депутатів  на чергову тридцять першу сесію Переяславської міської ради VIII скликання. На засіданні вносили зміни до персонального складу виконавчого комітету Переяславської міської ради VIIІ скликання; до Програми фінансової підтримки лікарні та надання нею понаднормових медичних послуг; вносили зміни до бюджету; обговорювали виконання програм за 2021 рік; приймали на баланс громади меморіал; затверджували аналітичний звіт містобудівного моніторингу; вирішували земельні та архітектурні питання – Proslav.

Уже традиційно ProSlav коротко підсумовує зібрання:

На початку сесії до всіх присутніх звернувся голова Переяславської громади Вячеслав Саулко, нагадавши що в країні йде війна, подякував захисникам та висловив впевненість у тому, що Україна неодмінно вистоїть і переможе. Присутні вшанували пам’ять полеглих у війні захисників та цивільне населення хвилиною мовчання

Надалі голова громади виконав приємну місію та від імені усіх жителів громади, під оплески всіх присутніх у залі, привітав з нагоди дня народження директорку КНП «Переяславський центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталію Царенок, побажавши їй здоров’я та витримки у цей непростий час, жіночого щастя та усіх потрібних і бажаних гараздів та мирного неба над головою.

Надалі депутати перейшли до розляду питань порядку денного та внесли зміни до персонального складу виконавчого комітету Переяславської міської ради VIIІ скликання, затвердивши його в новій редакції і збільшивши кількісний склад з 19 до 21 особи. Серед нових членів виконкому: керівник ВУКГ Віктор Коркач, генеральна директорка Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції Раїса Голованова, почесний житель міста Дмитро Пасічник, членкиня ВО «Свобода» Аліна Єсипенко та бухгалтерка ТОВ «ЕВІТА» Тетяна Войцеховська.

Перед внесенням змін до Програми фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» та надання медичних послуг понад обсяг, передбачений Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення на 2022-2024 роки прийнятої у 2021 році заслухали виступ директорки закладу Лариси Кузьменчук. Вона зазначила, що лікарня працює як госпіталь так і в якості «ковідного відділення». Усі відділення функціонують у штатному режимі. Наразі тимчасово призупинено планову госпіталізацію – приймають лише екстренні випадки. Поза тим, на роботу приймають лікарів з тимчасово окупованих територій. «На початку війни ми мали певні логістичні негаразди, проблеми з пальним, але зусиллями влади та волонтерів нині все налагоджується та вирішується. Лікарі не мають заборгованості по заробітній платі» – підкреслила Лариса Василівна.

Принагідно, до слів колеги зі свого боку додали кілька тез і її колеги. Зокрема директорка КНП «Переяславський центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Царенок зазначила, що «первиннка» приймає всіх пацієнтів, навіть без заключених із лікарями декларацій. Заклад працює у посиленому режимі, проте має певні проблеми пов’язані з комунікацією із аптечними закладам, з якими вони ще донедавна співпрацювали за державними програмами щодо доступних ліків. У свою чергу директор Переяславської станції екстреної медичної допомоги Мирослав Демків додав, що щоденно у громаді працює три бригади для допомоги, станція має й резервні авто. «Заклад забезпечено усім необхідним, він працює у штатному режимі. Ми дякуємо усім, хто надає нам благодійну допомогу» – резюмував Мирослав Михайлович.

Забігаючи наперед, решта відповідальних служб, які нині забезпечують функціонування та життєдіяльність громади, у ході сесії, прозвітувала про те, що працює у посиленому режимі.

Також більшістю голосів депутатський корпус підтримав внесення змін до рішення Переяславської міської ради від 23.12.2021 року №31-21- VІІІ «Про бюджет Переяславської міської територіальної громади на 2022 рік». 

Що змінилося в цьому та іншому питанні та усі деталі рішень прийнятих на 31-шій чи попередній сесіях можна дізнатися у розділі проєктів та рішень на сайті Переяславської міської ради.

Сесія взяла до відома звіти про виконання «Програми зайнятості населення міста Переяслава на 2018-2022 роки» та «Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища міста Переяслава на 2017-2021 роки» за 2021 рік. Також народні обранці надали згоду на безоплатне прийняття в комунальну власність Переяславської міської територіальної громади меморіалу пам’яті «Воїнам-інтернаціоналістам» та затвердила аналітичний звіт містобудівного моніторингу містобудівної документації, внісши зміни до генеральних планів та планів зонування території (у складі генеральних планів) с. Гайшин, с. Чирське та с. Гребля Бориспільського району Київської області. 

Земельні та архітектурні питання традиційно приймали пакетно, і жодних питань щодо яких могла б скластися дискусія чи виникнути не порозуміння цього разу не було. 

У блоці додаткових питань вирішили звільнити суб’єктів господарювання (власників ОЗР) на території Переяславської МТГ від оплати за право тимчасового користування місцями для розміщення об’єктів зовнішньої реклами на період дії воєнного стану – з 24 лютого 2022 року. Депутат міської ради Сергій Шаменко запропонував  аби на рекламних площах їх власники розмістили соціальну рекламу. Його пропозицію підтримали усі колеги.

Наостанок депутати оголосили інші звернення до міської ради та ухвалили текст звернення до Київської обласної ради стосовно тарифу за теплопостачання, попросивши продовжити дію пункту 7 додатку 15 Рішення Київської обласної ради від 21.10.2021 №132-06-VIII«Встановити, що тарифи на послугу з постачання теплової енергії для населення на період з 15 жовтня 2021 року по 15 квітня 2022 року застосовуються на рівні, що діяв протягом опалювального сезону 2020/2021 року, згідно з додатками 15, 16 до даного рішення» до закінчення воєнного стану або іншого рішення Київської обласної ради.

Додати коментар