Паски місцевого виробника почнуть продавати з 18 квітня

Уже з наступного тижня в магазинах Переяславщини почнуть продавати великодню випічку – паски. Виготовлені на переяславському підприємстві «Миза» останні декілька років традиційно користуються неабияким попитом – Переяслав.City

Причому, саме цього виробника запитують і в магазинах навколишніх громад, лівобережної Київщини та Черкащини. Тому щороку до свята підприємство випікає і реалізує дуже багато такої продукції. Як буде цього разу, Переяслав.City розповів директор хлібозаводу Андрій Пироговський:

— Хоча в Україні ще йде жорстока війна, та ми готуємося до свята. Дякуємо нашим воїнам, що Київщина звільнена від окупанта, а ми маємо змогу забезпечити пасками багатьох споживачів у різних селах і містах Київської та Черкаської областей. Наш хлібозавод уже розпочав підготовку до масового виробництва пасок. Асортимент, порівняно з минулорічним, не змінився. Приготуємо три види пасхальної випічки: «Паска здобна», кекс із шоколадною глазур’ю та кекс «Щедрий».

 

У продажу на прилавках магазинів Переяславщини продукція місцевого хлібозаводу з’явиться вже з понеділка, 18 квітня. Керівництво підприємства поки не готове сказати, яку кількість пасок вони вироблятимуть. Все залежить від замовників, така інформація поки що оновлюється щодня. Та директор зауважив, що через певні труднощі роботи в умовах воєнного стану, ціна на великодню випічку, на жаль, зросте відсотків на десять, порівняно з минулорічною.

 Минулого року святкування Великодня також затьмарила епідемія коронавірусу. Щоб люди не скупчувалися біля церков для освячення, паски від переяславських пекарів священики освятили прямо в цеху готових виробів і вже такими благословенними вони відправилися до споживачів у магазини. Цього року такого не робитимуть. Але священики на хлібозавод таки завітають, аби благословити тут початок роботи з виготовлення Великодніх пасок.
 

Додати коментар