Переяславка Світлана Шевченко випустила дитячу книгу. Кошти з її продажу передасть ЗСУ

Переяславка Світлана Шевченко випустила першу дитячу книгу під назвою “Канікули без…” Кошти від продажу книг авторка планує направити на допомогу українській армії – Переяслав.City

Ми зустрічалися два місяці тому: це було у довоєнному житті. Говорили тоді про журналістику, творчість, її боротьбу з онкологією, допомогу нужденним. Ще не знали, які випробування чекають на Україну. Багато чого змінюється, але війна оголює справжні душі людей.

Нині Світлана Володимирівна ще активніше займається волонтерством, ще більше опікується військовими.

Фото: із фейсбуку

Тоді жінка натхненно розповідала про етапи підготовки її першої повноцінної дитячої книги, яка от-от мала побачити світ. Показувала варіанти обкладинок з власними ілюстраціями. Це була її давня тепла мрія, здійснитися якій випало вже у найтяжчі часи повномасштабної війни.

 

“Я так чекала виходу своєї першої книжки, так мріяла про неї, а тепер це так неактуально, — поділилася Світлана Шевченко у своєму Фейсбуку. — Я розумію, що зараз не до читання, але хто матиме бажання, подарую”.

Авторка залишила свої контакти для охочих отримати екземпляр у подарунок: 063 579 06 26. Книга адресована всім підліткам, а також прогресивним дорослим читачам, котрі добре пам’ятають свої 12.

“Буде цікавою для тих, чиє життя колись розділила на частини Чорнобильська катастрофа, для тих, хто не знає, як побороти страх, для тих, хто в серці має теплі спомини про перше кохання”, — зазначила вона.

Фото: із фейсбуку

Взятись за перо і написати дитячу історію письменницю-початківицю надихнули доньки. До речі, з початку війни 15-річні двійнята Аня та Альона теж допомагають захисникам. Альона готує їжу при військовій частині, Аня розвозить разом з мамою гуманітарну допомогу.

Днями Аня з двоюрідною сестричкою Машею опинилися в центрі уваги місцевої преси. Неподалік автовокзалу дівчатка продавали квіти, щоб зібрати кошти на потреби української армії. Ідею подала знайома родини Ніна Захарчук.

Фото: із фейсбуку

Дітям вдалося зібрати 2 058 гривень, які перерахували місцевим волонтерам. Світлана Володимирівна не виключає, що і примірники її першої книги стануть лотом на благодійному аукціоні задля допомоги Збройним Силам.

— Коли сьогодні на пошті отримала тираж, Людмила Петрівна Дяченко — вчителька третьої школи, запропонувала продати книги, а виручені кошти передати військовим. Мені ця ідея сподобалася, мабуть, так і зробимо.

Додати коментар