Шановні жителі громади!

Весна… почала «розквітати» і торгівля на стихійному ринку. Всім відомо, що купувати продукти на стихійному ринку, а особливо м’ясо, рибу чи кисломолочні вироби, означає наразити себе і близьких на небезпеку. Ніяких гарантій ні щодо якості, ні щодо дати та умов виробництва такої продукції немає. Подібна ситуація і з овочами та фруктами, адже місця, де вони вирощувалися, та який мають вміст хімікатів, ніхто не знає. 

В районі міського автовокзалу, навпроти «Критого ринку»  йде активна торгівля товарів широкого вжитку: різних продуктів харчування, розсади, товарів гігієни та інших. 

Переяславська МТГ звертає увагу та повідомляє, що ринки у Переяславі працюють у звичайному режимі. Ринки «Альта», «Критий ринок» та «Даринок» ПРАЦЮЮТЬ ЩОДНЯ. 

Громада міста готова купляти, куштувати плоди праці людей, але виключно на ринках міста. Неприпустимо перетворювати наше місто в суцільний ринок антисанітарії та безладу. Продукти мають продаватися на спеціально обладнаних ринках, на яких встановлене холодильне обладнання і проводиться контроль якості продукції. Такі місця є – це спеціально облаштовані продовольчі ринки, на яких працюють усі відповідні служби, які перевіряють продукцію, починаючи з м’яса та риби, а закінчуючи крупами та фруктами. Це і є гарантією придбання якісної і безпечної продукції для споживача.

Нагадуємо, що стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених  ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «Торгівля з рук у невстановлених місцях», ст. 164 цього Кодексу – «Порушення правил підприємницької діяльності», ст. 152 цього ж Кодексу – «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів».

Ще зазначаємо, що всі жителі громади спостерігають за тим, що, крім продавців власної продукції, яка вирощена на власному городі, на стихійному ринку працює багато комерсантів та перекупників, які не сплачують податки, що неприпустимо.  

Закликаємо всіх свідомих громадян не підтримувати стихійну торгівлю і не купляти товар у невстановлених для цього місцях!

Додати коментар