Найемоційніші українські кліпи, народжені під час військових дій – добірка від ProSLAV

Кажуть, якщо в музиканта немає кліпу, він не музикант. А українці завжди вміли знімати якісні відеороботи – деякі з них стають відображенням важливих соціальних подій у державі, а деякі, навіть, змушують увесь світ говорити про Україну. Починаючи «Дикими танцями» Руслани, продовжуючи піснею про дівочу долю «Плакала», українці на цьому не зупиняються. А коли в країні така непроста ситуація, ідеї для емоційної відеороботи народжуються самі – залишається тільки влучно втілити їх в життя.

За період військових дій в Україні, наші виконавці встигли випустити немало хороших кліпів. Найбільш емоційні та чуттєві з них, за версією ProSLAV, ми зібрали для у вас у цій добірці.

Фіолет – Заряджай

«“Заряджай” – пісня про біль і гордість, гнів та наснагу. Пісня, якою хочеться сказати велике ДЯКУЮ захисникам України, волонтерам, медикам, рятувальникам. Кожному українцю, для кого слова УКРАЇНА не умовність, а код ідентифікації», – йдеться в описі до кліпу.

Кліп особливий тим, що напередодні прем’єри музиканти гурту закликали своїх підписників зняти відео на 10 секунд з написом «Вірю в ЗСУ» і назвою свого міста – їх використали у відеороботі. Тож, можливо, серед героїв кліпу ви знайдете і себе або ж своїх знайомих.

Олександр Положинський – Гати

Олександр Положинський написав цю пісню ще кілька років тому як присвяту своєму другові Гатилу. Сьогодні ж її присвячують кожному українському воїнові й воїтельці, які гатять так, що аж гай шумить!

У кліпі показана війна, яка нині, на превеликий жаль, йде в Україні. Не віриться, що ці кадри – це наша сьогоднішня реальність.

ШАБЛЯ – Браття Українці / Гімн Оборони України

«Єднаємося, браття, в цю лиху годину, / Нехай ворог знає – ми за Україну», – співають музиканти. Пісня написана ще 2014 року до початку російської агресії проти України на Донбасі. У жовтні 2015 року на Всеукраїнському форумі ветеранів та учасників антитерористичної операції отримала статус офіційного Гімну АТО, а згодом вона була обрана в якості стройової батальйоном Національної гвардії України ім. С. П. Кульчицького.

Кліп гурт опублікували 4 тижні тому, його головні герої – наші захисники.

KAZKA – I AM NOT OK

«Ми не «окей». Щодня ми дивимося в очі страху і продовжуємо боротьбу за мирне небо над рідною Україною на всіх фронтах! Мільйони українців перебувають у постійній небезпеці. Українські міста руйнують, ворог забирає невинні життя і культурну спадщину України», – такі слова супроводжують кліп в YouTube.

Розпочинається кліп вже такими звичними для українців звуками сирени, а завершується – словами виконавиці про те, що вона вірить у наше майбутнє. Також KAZKA висловлює свою вдячність воїнам ЗСУ.

Саша Чемеров feat. Женя Галич – Досить

Як розповідають УНІАН, у відео на пісню «Досить» використані різні кадри, на яких зафіксовані здобутки ЗСУ та знакові для українського народу моменти у війні, якою російські терористи пішли проти мирної України – вильоти українських літаків та робота артилерії, знищення ворога, кадри з українськими воїнами на передовій та відомими українцями в теробороні, а також виступи керівництва держави та областей, від президента Володимира Зеленського до голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, і протести по всьому світу на підтримку України.

Між іншим, Сашею Чемеровим було створено фонд «Культурний опір». Усі гроші зароблені цією піснею підуть на потреби ЗСУ, ТРО та волонтерів.

Oleh Skrypka (VOPLI VIDOPLIASOVA) – Героям Слава!

Ось як Олег Скрипка прокоментував реліз цієї пісні: «Шановне Українське Вояцтво! Звитяжне Козацтво! Волонтери та волонтерки! Українці – україночки та все прогресивне людство! Слава вам! Ви нищите ворога по всім фронтам! Та наближаєте той час, як світ очиститься від цього хибного протуберанця історії.

Вуаля, на ваше озброєння пісенька кричалка. Слава Україні! Героям Слава! російський корабель… Гасла – відомі всьому світові, а нам вже рідні. Тож будемо незламні духом та невпинно направляємо потвор тим курсом, на який вони заслуговують. Перемога з нами!»

Руслан Горовий і Євген Турчинов – Малюй, малий

«Друзі, наш Жека Турчинов та Руслан Горовий записали разом пісню. Вийшло щиро, вийшло про нас. Слухайте, поширюйте. Мордор має зникнути назавжди», – ідеться про нову пісню «Малюй, малий» на сторінці гурту «Жадан і Собаки» у соцмережах.

І пісня, і кліп створені від душі, тож після перегляду на серці відразу стає тепло і щемко. Спасибі хлопцям за роботу, від якої перехоплює дух.

СКАЙ – Не Відступати і Не Здаватись

Композиція «Не відступати і Не здаватись» присвячена війні в Україні. У кліпі використані кадри із українських міст. У тому числі – з міста-героя Херсона.

«Україна встоїть і переможе рашистів – окупантів! Бо за нами правда! Ми на своїй землі і нам чужого не треба!» – сказано в описі до відео.

Tember Blanche – Ненародженим

«“Ненародженим” – це пісня, народжена на тлі гніву. Вона про фашизм, Маріуполь і неймовірний біль. Вона про геноцид нашого народу, а особливо знищення українців, які навіть не встигли побачити світ.

Чи варто казати, що ми ніколи цього не пробачимо? Якщо хтось ще не зрозумів, що таке «рускій мір», і вважає путлєра єдиним винуватцем цього звірства, то нам із вами немає про що говорити.

Це пісня для тих, хто все розуміє. Чи принаймні хоче розуміти», – так описують свою роботу музиканти.

БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ – Вільні Люди

Гурт БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ зібрав найстрашніші кадри з війни та показав квітучу Україну довоєнного часу в новому кліпі «Вільні люди».

«Першочергово, кліп на пісню «Вільні Люди» був знятий з відеорядом, де ми показали 31 гордість української нації. Це були люди, речі та події. Туди увійшли Герої, яких ми знаємо з книжок та історії України. Ці люди зробили значний вклад у розвиток нашої культури, авіації та країни в цілому. Але зараз у нас нова історія… і ці Герої – серед нас. Кожен, хто зараз захищає Україну, хто допомагає та волонтерить – Герой!», – розповідають виконавці.

Nazar Ya. – Небо

Nazar Yatsyshyn ділиться: «Ця пісня лежала 6 років, мені завжди здавалось, що вона не на часі, не хотілося піднімати таку серйозну тему у своїй творчості. Але сьогодні ми живемо в час, коли всі українці вже 38 день стоять і тримають небо у страшній війні. Присвячую пісню Збройним Силам України, всім дітям, яких вбив ворог, всім жінкам та чоловікам, які тримають наше небо».

У кліпі – кадри Маріуполя, героїчного міста, нашої української фортеці, яку обороняють відважні Герої.

Віктор Винник і МЕРІ – Герой

При створенні відео були використані живі кадри боїв, що точаться просто зараз на нашій землі. Пісня цікава тим, що була написана більше десяти років тому, в 2011-му, тоді ж була записана демо-версія. Усі ці роки вона пролежала у шухляді, чекаючи свого часу.

Віктор Винник поділився, що зараз нема можливості записати студійну версію пісні, однак основну ідею все одно вдалося донести. Також він обіцяє, що після перемоги України обов’язково запише студійну версію та потішить нею українських героїв.

Тарас Боровок – Все, що нам треба

Оскільки Тарас – кадровий український військовий, він, певно, не має достатньо вільного часу, аби гучно релізити свої роботи. Не дивлячись на це, українці достойно оцінюють треки виконавця. «КРАЩЕ не скажеш! Дякую за пісню! Натхнення, наснаги! ВИ – зцілюєте душі!», «Дякую! Класно, драйвово! «Байрактар» в мене зараз стоїть на рингтоні. Ця пісня – наступна», – пишуть в коментарях.

Відеоряд, який дуже вдало підібрано до ритмів пісні, – вам варто це побачити.

ROXOLANA – І’m gone

Співачка ROXOLANA у своїй пісні звернулася до світу від імені дітей, які загинули під час військової агресії Росії проти України.

У кліпі зібрані щасливі моменти з життя невинної малечі, які нечесно вкрала росія. У ролику присутні англійські та українські субтитри синьо-жовтого кольору. Також у кліпі повідомляється титрами, що станом на 30 березня в українських містах російськими військами було вбито понад 145 дітей.

SHUMEI – Тривога

«У цій відеороботі, я старався передати нинішній душевний стан кожного українця. Я не можу підібрати слів, щоб описати нашу націю. Мужністю кожного УКРАЇНЦЯ, зараз вражається увесь світ. Дякую Вам за це», – так підписав свою роботу SHUMEI.

Крім того, виконавець закликає подякувати за цю роботу, підтримавши українську армію грошима, і ділиться посиланням на сайт для допомоги нашим воїнам у описі відео.

Сподіваємось, серед цих відеоробіт ви віднайшли щось для себе. Користуючись нагодою, нагадаємо – раніше ми публікували для вас добірку онлайн-сервісів, які відкрили українцям безкоштовний доступ до своїх сервісів, або ж пропонують знижки на свої послуги.

Додати коментар