Винагорода за добровільну передачу ЗСУ бойової техніки агресора

1 квітня на засіданні Верховної Ради депутати ухвалили важливий закон, що встановлює винагороду за російську техніку. Тобто за передані танки, літаки, БМП та інше озброєння держава буде офіційно платити гроші.
При чому така можливість з’являється не тільки у військових росії, які добровільно хочуть здатися, а й в українських військових і цивільних, які змогли захопити справну техніку. Цим законом ми прагнемо зменшити бойовий потенціал ворога, заохотити окупантів самостійно передавати нам озброєння, рятуючи життя і собі, і нашим людям.
Зважаючи на те, що реальна вартість кожної одиниці зброї в рази більша, це є чудовою можливістю посилити наші ЗСУ. Нижче основні види бойової техніки:
– Бойовий літак винищувальної чи штурмової авіації – 1 млн доларів;
– Бойовий гвинтокрил – 0,5 млн доларів;
– Реактивна система залпового вогню – 25 тис. доларів калібром до 122 мм, 35 тис. Доларів калібром від 122 мм;
– Танк, самохідна наземна артилерія – 100 тис. доларів;
– Бойова машина піхоти (десанту), бронетранспортера, броньованої розвідувально-дозорної машини – 50 тис доларів;
– Військове авто/тягач/інженерна машина для розвідки, розмінування, розгородження, прокладання шляхів тощо – 10 тис. доларів.
Також до переліку входять і кораблі різного класу. Впевнений, якщо нам вдасться завдяки цій ініціативі отримати хоча б частину озброєння, вона дійсно покаже власну ефективність. А головне – врятує життя українців і зміцнить наші ЗСУ.

Додати коментар