Житло для переселенців у Переяславі: координаційний центр допомагає постраждалим у війні

Переяслав продовжує приймати людей, яких війна змусила покинути свої домівки та втікати від небезпеки. Про те, чим їм допомогти і де поселити, в нашому місті піклується Координаційний центр. Тут переселенцям надають житло, одяг та підтримку – Переяслав.City

Координаційний центр допомоги переселенцям на вулиці Сковороди, 83 (колишній районний будинок культури) розпочав свою діяльність 6 березня. За підтримки міського голови, він створений працівниками переяславського університету на базі Центру забезпечення якості освіти.

– Ми консультуємо та допомагаємо внутрішньо переміщеним особам зорієнтуватися в цей складний час, – розповідає працівниця центру Алла Дереча. – Реєструємо їх, знаходимо місце проживання чи прихисток людям, які постраждали внаслідок бойових дій, надаємо гуманітарну допомогу.

 Завдяки співпраці з волонтерами міста, центр забезпечений одягом, особливо жіночим та дитячим – чоловічий здебільшого передається теробороні та ЗСУ. Спочатку робота центру була спрямована на надання тимчасового прихистку людям, які евакуюються з одного міста в інше. Потім почали реєструвати тих, хто зупиняється на тривале перебування у місті.

Загальна кількість зареєстрованих вимушено переміщених осіб на 10 годину 26 березня 589 осіб. За останню добу зареєструвалися 87 осіб.

Наразі найбільша потреба центру – житло на довготривале перебування. Жителі громади, які бажають прихистити переселенців або надати житло, можуть запропонувати свою допомогу. Телефон Координаційного центру +380958440977.

Також створений спеціальний сервіс “ДІЛО”, на якому можна знайти або запропонувати житло, ліки, гуманітарну допомогу.

Додати коментар